Ιταλία: Προβληματική η πορεία της οικονομίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να ζητήσει διευκρινήσεις από την Ιταλία σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, όπως αναφέρει ο Τύπος.

Η απόφαση φέρεται να ελήφθη κατά τη συνάντηση των Επιτρόπων, σήμερα το απόγευμα στο Στρασβούργο. «Μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2018 πρόκειται να δημοσιοποιηθεί από την Κομισιόν στις 22 Νοεμβρίου, αλλά η τελική κρίση επί των δημοσιονομικών της Ιταλίας πρόκειται να φτάσει μόνον τον ερχόμενο Μάιο», γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica.

Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει επίσης ότι η διαφορά ανάμεσα στα όσα συμφωνήθηκαν για την πορεία του ιταλικού ελλείμματος και στην πραγματική του μείωση, είναι της τάξης των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θεωρείται πιθανόν, κατά συνέπεια, σε περίπου έξι μήνες να ζητηθεί από την Ιταλία να εγκρίνει έκτακτη δέσμη μέτρων.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της δημόσιας οικονομίας της Ιταλίας, δήλωσε τους δημοσιογράφους:

«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Μπορώ μόνον να πω ότι οι ιταλοί ξέρουν ποιά είναι η κατάσταση. Σε ότι αφορά τις αποφάσεις μας, θα μάθετε περισσότερα την ερχόμενη εβδομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!