Debate για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα της Κεντροαριστεράς


Σε εισαγωγικές τοποθετήσεις των υποψηφίων για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, η Φ. Γεννηματά δήλωσε: «Επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας. Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής», ανέφερε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Θα αναμετρηθούμε στα ίσα με την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», υποστήριξε.

Ξεκινώντας η διαδικασία της τηλεμαχίας στο πλαίσιο της πρώτης θεματικής ενότητας «Η νέα παράταξη», ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε «το πώς θα είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα το αποφασίσουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία». «Όχι στην απλή αναλογική, το βασικό είναι να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρεις», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία του νέου προοδευτικού φορέα στην ΕΡΤ2. «O κ. Τσίπρας κατήργησε το ΕΚΑΣ και τα επιδόματα. Για ποια βοήθεια των αδύναμων. Με τη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση», πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερωτηθούν αν θέλουν να έρθουν μαζί μας», δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης και τάχθηκε υπέρ του μικρού μπόνους για το πρώτο κόμμα, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και την ψήφο στον απόδημο ελληνισμό. «Η εκκλησία δεν μπορεί να εμπλέκεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και είπε ότι είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν εμπιστεύομαι σε τίποτα την εθνολαϊκιστική κυβέρνηση. Θα ήθελα το μέλλον της χώρας μετά τον Αύγουστο του 2018 να την διαχειριστεί μια άλλη κυβέρνηση»

Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Απόστολος Πόντας.

Υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορίες εκ αποστάσεως, που θα καταλήξει σε 10 βασικές αρχές με τις οποίες ο νέος φορέας θα πάει στις εκλογές, τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης. Επίσης τάχθηκε κατά της ύπαρξης δύο ξεχωριστών κοινοβουλευτικών ομάδων. «Συμφωνίες εκ των προτέρων εν αγνοία των άλλων χωρίς τη γνώμη του μελλοντικού ηγέτη είναι κάτι απαράδεκτο», τόνισε και πρότεινε οικονομία στο δημόσιο τομέα και 2% πρωτογενή πλεονάσματα. «Εμείς μιλάμε για προοδευτική φορολόγηση παντού. Ο πλούτος πρέπει να φορολογείται εκεί που παράγεται», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο αρχηγός και των δύο Κ.Ο.», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και δήλωσε ότι μπορεί να είναι και στρατηγός και στρατιώτης. «Δεν θα διεκδικήσω ρόλο στο πλευρό του αρχηγού αν δεν εκλεγώ», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε η παλιά μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος». «Ο κ. Τσίπρας σε ένα αδιέξοδο πολιτικής προσπαθεί να κλέψει τον κόσμο της κεντροαριστεράς», πρόσθεσε. «Στο συνέδριο του νέου φορέα την Άνοιξη θα αποφασίσουμε πως θα είναι το κόμμα μας», τόνισε ο ίδιος. «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτιάχνουν φτωχούς και προνομιούχους. Προνομιούχους σε συναλλαγή με το κράτος και φτωχούς να περιμένουν για κανένα επίδομα», σχολίασε σε άλλο σημείο ο Σταύρος Θεοδωράκης .

«Δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά βία. Υπάρχει μόνο βία», υποστήριξε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.

«Αν η Ελλάδα παραμείνει στο δίλλημα Πάνος Καμμένος ή Άδωνις Γεωργιάδης θα αντιμετωπίζει την μία κρίση πίσω από την άλλη», ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!