Αποκάλυψη: Το DNA στα αποτσίγαρα «έδειξε» τον δολοφόνο της Δώρας

Το DNA του δολοφόνου της Δώρας, το οποίο εντοπίστηκε πάνω σε αποτσίγαρα μέσα στο Β’ Νεκροταφείο και άλλα αντικείμενα γύρω στο σημείο του εγκλήματος, ήταν αυτό, το οποίο τελικώς οδήγησε στη σύλληψη και ταυτοποίησή του. 

Ο 58χρονος σεσημασμένος τοξικομανής, ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε 14 φορές την άτυχη 32χρονη εφοριακό για το κινητό και την τσάντα της, φαίνεται ότι είχε καπνίσει αρκετά τσιγάρα ενώ την ίδια ώρα είχε ακουμπήσει πάνω σε τάφους κοντά στον χώρο σφαγής της Δώρας Ζέμπερη. 

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι το DNA του δράστη εντοπίστηκε και στον μαντρότοιχο του νεκροταφείου, σημείο από το οποίο φέρεται να διέφυγε ο δράστης. Εχοντας το γενετικό υλικό του δράστη στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί άρχισαν να διερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια και να αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας που σόκαρε το πανελλήνιο. 

Ανέλυσαν καρέ-καρέ τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής ενώ παράλληλα εντόπισαν και το «στίγμα» του κινητού της Δώρας Ζέμπερη στην Ομόνοια μετά από το θάνατό της. 

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το κινητό της Δώρας Ζέμπερη εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα από την Ομόνοια, λίγο μετά τη δολοφονία της, κάτι που αμέσως έκανε τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να πιστέψουν ότι η δολοφονία είχε κίνητρο τη ληστεία και ότι ο δράστης πήγε και πούλησε μετά το έγκλημα το κινητό σε κατάστημα μεταχειρισμένων. 

Οι Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν το μαγαζί στο οποίο πούλησε ο δράστης το κινητό και έτσι σιγά-σιγά έφτασαν και στα ίχνη του δολοφόνου. 

Το κατάστημα στην οδό Μενάνδρου είχε κάμερα και έχει καταγραφεί το πρόσωπό του.

Το πρόσωπο του, όμως έχει καταγραφεί και από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως o άντρας που καταγράφηκε στην κάμερα του καταστήματος στην οδό Μενάνδρυ στην Ομόνοια ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει στο υλικό από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο.

Και κάπως έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν σιγά-σιγά να συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας της 32χρονης. 

Ο φερόμενος ως δολοφόνος, που σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει στα Πατήσια, επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη ενώ εκείνη βρισκόταν στον τάφο παιδικού της φίλου. Στόχος του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ήταν να αρπάξει την τσάντα της και τα άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Η 32χρονη, όμως, πιθανώς να προσπάθησε να τον αποτρέψει, με αποτέλεσμα να τον εξοργίσει και να τον κάνει να της επιτεθεί με τον σουγιά του. 

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 58χρονου 

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 58χρονου τοξικομανή, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο άνδρας είναι: 

- ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

- ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα 

-παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Ο 58χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!