Το Facebook ζητά να του στείλετε γυμνές φωτογραφίες κι έχει καλό λόγο

Θα περιμένατε ότι το Facebook θα σας ζητούσε ποτέ να στείλετε γυμνές σας φωτογραφίες; Και όμως, για την αντιμετώπιση του φαινομένου «revenge porn», η εταιρεία ζητά από τους χρήστες του να στείλουν οι ίδιοι γυμνές τους φωτογραφίες ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη προσπάθεια εκβιασμού τους.

Συγκεκριμένα, όσοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου έχουν μοιραστεί πιο... προσωπικές ή γυμνές φωτογραφίες με κάποιον -πρώην ή νυν- σύντροφό τους- και ανησυχούν ότι ίσως εκείνος τις διαρρεύσει χωρίς τη συγκατάθεσή τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μηνυμάτων του Facebook, το Messenger, έτσι ώστε οι φωτογραφίες αυτές να «αποκτήσουν ταυτότητα». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρεία μετατρέπει τη φωτογραφία σε ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και την παρεμπόδιση οποιασδήποτε προσπάθειας επαναφόρτωσης της ίδιας φωτογραφίας στο μέλλον.

Το Facebook δοκιμάζει ήδη αυτή την νέα τεχνολογία στην Αυστραλία σε συνεργασία με μια κυβερνητική υπηρεσία υπό την εποπτεία της Επιτρόπου για την ηλεκτρονική ασφάλεια, Τζούλια Ίνμαν Γκαντ, η οποία δήλωσε στο ABC ότι θα επιτρέψει στα θύματα τέτοιων τακτικών εκδίκησης να αναλάβουν δράση προτού δημοσιευτούν φωτογραφίες τους στο Facebook, το Instagram ή το Messenger. «Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί οι φωτογραφίες ή τα βίντεο να «τραβήχτηκαν» συναινετικά κάποια στιγμή, αλλά δεν υπάρχει συγκατάθεση για την διαρροή τους στα κοινωνικά δίκτυα», δήλωσε η Γκαντ.

«Επειδή το Facebook αριθμεί δισεκατομμύρια χρήστες, πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να μεγιστοποιήσουν τη ζημιά, δείχνοντας τις φωτογραφίες στα πιο κοντινά πρόσωπα του θύματος», εξηγεί η Γκαντ.

Στον πιλοτική εφαρμογή της νέας λειτουργίας του Facebook στην Αυστραλία, οι χρήστες καλούνται πρώτα να συμπληρώσουν ένα έντυπο στον ιστότοπο της επιτροπής ασφάλειας, όπου θα περιγράφουν τις ανησυχίες τους. Στη συνέχεια στέλνουν στο Messenger τις φωτογραφίες για τις οποίες ανησυχούν και έπειτα ενημερώνεται το Facebook για την υποβολή τους και αποτρέπεται μελλοντική τους χρήση στο μέλλον χωρίς τη συγκατάθεση του εικονιζόμενου.

Πηγή: reader.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!