Ολα όσα έγιναν στα Βραβεία MTV: Μεγάλος νικητής ο Σον Μέντες -Ινδαλμα ο Μπόνο [εικόνες]

Ο καναδός τραγουδιστής Σον Μέντες, που βραβεύτηκε σε τρεις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αυτή του καλύτερου καλλιτέχνη είναι ο μεγάλος νικητής της 24ης διοργάνωσης των MTV Europe Music Awards (EMA) που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Λονδίνο.

Ενώπιον ενός κοινού σχετικά νεαρής ηλικίας, ο 19χρονος καλλιτέχνης ερμήνευσε το τραγούδι There's Nothing Holdin' Me Back, που κυκλοφόρησε το 2017 και αναδείχθηκε το καλύτερο τραγούδι, βραβείο που τού απένειμε ο γάλλος ποδοσφαιριστής Πολ Πογκμπά.

Ο Σον Μέντες απέσπασε επίσης το βραβείο για τους περισσότερους θαυμαστές.

Στην κατηγορία του καλύτερου καλλιτέχνη, ο Σον Μέντες επικράτησε των μεγάλων ονομάτων της μουσικής βιομηχανίας όπως η Αριάνα Γκράντε, ο Εντ Σίραν, η Μάιλι Σάιρους, η Τέιλορ Σουίφτ.

Σε μια κατάμεστη από θεατές Wembley Arena, ο Αμερικανός 'Εμινεμ άνοιξε τη βραδιά ερμηνεύοντας για πρώτη φορά στο κοινό το σιγκλ "WalK on water", που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. 
Ο ράπερ βραβεύτηκε ως ο καλύτερος καλλιτέχνης χιπ-χοπ, μια τιμητική διάκριση που έχει ήδη αποσπάσει οκτώ φορές από το 1999.

Οικοδέσποινα της τελετής απονομής, η Βρετανίδα Ρίτα Ορα που εμφανίστηκε στη σκηνή με ρόμπα. 

Στη συνέχεια ερμήνευσε τα τραγούδια της "Your song" και "Anywhere", τα οποία θα περιληφθούν στον νέο της δίσκο.

Ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο Βρετανός Stormzy.

Ο ράπερ που εμφανίστηκε στη σκηνή μέσα σε ένα περιπολικό της αστυνομίας τραγούδησε την επιτυχία του Big For Your Boots με φόντο εντυπωσιακά πυροτεχνικά εφέ.

Το συγκρότημα U2 υπό τον ιρλανδό τραγουδιστή Μπόνο αναδείχθηκε «παγκόσμιο ίνδαλμα». Με τον τίτλο αυτό έχουν τιμηθεί τα τελευταία χρόνια η Κουίν, η Γουίτνεϊ Χιούστον και ο 'Εμινεμ. Βίντεο της συναυλίας με δωρεάν είσοδο που έδωσαν οι U2 στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κέντρο του Λονδίνου, την προηγουμένη, μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Ο αμερικανός ράπερ Κέντρικ Λαμάρ πήρε το βραβείο του καλύτερου κλιπ για το βίντεο με τίτλο "Humble" στο οποίο εμφανίζεται ως Πάπας και στη θέση του Ιησού σε μια αναπαράσταση του "Μυστικού Δείπνου" που φιλοτέχνησε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Τον περασμένο Αύγουστο ο καλλιτέχνης σάρωσε στα MTV Video Music Awards κερδίζοντας έξι βραβεία, μεταξύ τους αυτό του καλύτερου βίντεο της χρονιάς.

Η έκπληξη ήρθε από την Αμερικανίδα Τέιλορ Σουίφτ, η οποία αν και θεωρείτο φαβορί καθώς είχε έξι υποψηφιότητες, δεν πήρε καμιά τιμητική διάκριση. 
Ο έκτος δίσκος της ποπ τραγουδίστριας με τον τίτλο "Reputation" κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Στις άλλες κατηγορίες, ο βρετανός κιθαρίστας Εντ Σίραν πήρε το βραβείο του καλύτερου live act. Το βραβείο του καλύτερου εναλλακτικού καλλιτέχνη δόθηκε στο συγκρότημα Thirty Seconds To Mars. Η Καμίλα Καμπέγιο απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ποπ καλλιτέχνη.

Ο ο DJ Ντέιβιντ Γκουέτα βραβεύτηκε ως ο καλύτερος electro καλλιτέχνης.

Η τελετή των μουσικών βραβείων είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες εκδηλώσεις που οργανώνει το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο MTV, με τη βραδιά των Video Music Awards (VMA), που διεξάγονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από το 1984.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, με ανιχνευτές μετάλλων όπως αυτοί των αεροδρομίων να έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους του συναυλιακού χώρου, μετά τη σειρά επιθέσεων που συγκλόνισαν φέτος τη Βρετανία, μεταξύ τους μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ τον Μάιο στην οποία 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Φωτογραφίες: APImages, βίντεο: twitter.com/mtvema
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!