VIDEO: Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών ΑΕΚ - Μίλαν

Καπνογόνα, πέτρες, ρόπαλα και κατεστραμμένα βαγόνια του Ηλεκτρικού. Αυτή ήταν η εικόνα στον σταθμό "Πευκάκια" λίγα λεπτά πριν από τις 18:00 την Πέμπτη, όπως φαίνεται από το video οπυ ανέβηκε στο διαδίκτυο και που δείχνει μέρος των επεισοδίων μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Μίλαν.

Περίπου πενήντα οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε βαγόνια του Ηλεκτρικού που μετέφερε μεταξύ άλλων και περίπου ογδόντα οπαδούς της Μίλαν με προορισμό το Ολυμπιακό Στάδιο, για την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πλαίσιο του Europa League.

Τα βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια των επιβατών του συρμού και των αυτόπτων μαρτύρων που βρίσκονταν στις πλατφόρμες του σταθμού. Ένας εξ αυτών απαθανάτισε ορισμένες από τις στιγμές και τις ανέβασε στο Youtube.

Αναγνώστης του Sport24.gr που βρέθηκε στον σταθμό "Πευκάκια" μας έστειλε φωτογραφίες μετά από τα επεισόδια.

 

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Οι φίλοι των "ροσονέρι" είχαν αποκοπεί από τον κύριο όγκο των Ιταλών, που είχε συγκεντρωθεί στο Καλλιμάρμαρο για να μετακινηθεί οργανωμένα προς το ΟΑΚΑ με μισθωμένα πούλμαν. Σκοπός τους φέρεται πως ήταν η περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας, προτού χρησιμοποιήσουν τον ΗΣΑΠ από την Ομόνοια για να πάνε στο γήπεδο.

Φίλαθλοι της ΑΕΚ που βρίσκονταν στον σταθμό "Πευκάκια" φέρονται να επιτέθηκαν προς τα βαγόνια με τους φίλους της Μίλαν, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιος έκανε την αρχή. Οι οπαδοί της Ένωσης δεν φώναζαν κάποιο σύνθημα και φορούσαν full face, ώστε να μην γίνουν διακριτά τα χαρακτηριστικά τους, ωστόσο οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για οπαδούς της ελληνικής ομάδας.

Μάλιστα, όταν άνοιξε η πόρτα ενός βαγονιού, ορισμένοι εξ αυτών εισήλθαν στον χώρο και χτύπησαν με τα ρόπαλα ορισμένους από επιβάτες. Προς το παρόν, έχει γίνει γνωστό ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν Ιταλοί και Έλληνες.


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!