Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα: Τέσσερις νεκροί και 160 τραυματίες

Τα περισσότερα από τα θύματα αναφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν και εκτόξευαν πέτρες στους Ισραηλινούς στρατιώτες, από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές δύο διαδηλωτές, ο ένας εκ των οποίων ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, σκοτώθηκαν. Οι τραυματίες φτάνουν τους 150.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σκοτώθηκαν άλλοι δύο διαδηλωτές και τραυματίστηκαν 10. Ο ένας από τα θύματα ήταν ένας άνδρας που σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μαχαίρωσε προηγουμένως έναν αστυνομικό. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ο Παλαιστίνιος κρατούσε μαχαίρι και ήταν ζωσμένος με κάτι που έμοιαζε με ζώνη με εκρηκτικά. Ένας Παλαιστίνιος γιατρός που βοήθησε στην απομάκρυνσή του από την περιοχή δήλωσε στη συνέχεια ότι τα εκρηκτικά ήταν ψεύτικα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, σήμερα περίπου 3.500 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν κοντά στον μεθοριακό φράχτη στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια εκπρόσωπος του στρατού απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανάπηρου Παλαιστίνιου Ιμπραχίμ Άμπου Τουράγια, 29 ετών. Ο Τουράγια μετείχε συχνά σε τέτοιες κινητοποιήσεις. Σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε διάφορα μέσα ενημέρωσης δήλωνε ότι είχε χάσει και τα δύο πόδια του σε μια αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, το 2008.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Adel Hana)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!