Οικονομικά «αντίποινα» των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ

Με μείωση των κονδυλίων που αποδίδει στον ΟΗΕ απαντούν οι ΗΠΑ στη συντριπτική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να καταδικάσει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Όπως ανακοίνωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στον διεθνή οργανισμό, «δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε την εκμετάλλευση της γενναιοδωρίας του αμερικανικού λαού».

Όπως είπε η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, οι ΗΠΑ μειώνουν τον προϋπολογισμό τους για την αμερικανική αποστολή για τα έτη 2018-2019 κατά 285 εκατ. δολάρια, περιορίζοντας τους πόρους για την ίδια την αποστολή αλλά και στα ποσά που αποδίδουν στον ίδιο τον Διεθνή Οργανισμό.

Η Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι η «αναποτελεσματικότητα και η σπατάλη» του ΟΗΕ είναι γνωστά και «δεν θα επιτρέψουμε πλέον η γενναιοδωρία του αμερικανικού λαού να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ή να μην ελέγχεται».

«Αυτή η ιστορική μείωση στις δαπάνες, μαζί με άλλες ενέργειες ώστε ο ΟΗΕ να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός, αλλά και να λογοδοτεί περισσότερο, είναι το μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε η πρέσβης των ΗΠΑ.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα ώστε ο ΟΗΕ να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύουμε τα συμφέροντά μας», τόνισε.

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης προφανώς υλοποιεί την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα κόψει τη βοήθεια προς όλους όσοι ψήφισαν κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ στη Γενική Συνέλευση, αλλά και της επιστολής της Νίκι Χέιλι προς τις εθνικές αντιπροσωπείες ότι «θα σημειώσουμε τα ονόματα» όσων ψήφιζαν εναντίον των ΗΠΑ.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!