Τραμπ: Παρακολουθούμε ποιες χώρες ψηφίζουν εναντίον μας στον ΟΗΕ, θα γλιτώσουμε μερικά δισ.

Ευθεία απειλή εν όψει της ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για ψήφισμα το οποίο θα καλεί τις ΗΠΑ να άρουν την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ εξαπέλυσε εναντίον όποιας χώρας ψηφίσει σε αντίθετη κατεύθυνση από την Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο, τόνισε ότι «όλες αυτές οι χώρες οι οποίες παίρνουν τα χρήματά μας και στη συνέχεια ψηφίζουν εναντίον μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή στη Γενική Συνέλευση, λαμβάνουν από εμάς εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ενίοτε και δισεκατομμύρια.

»Λοιπόν, παρακολουθούμε τις ψήφους τους. Αφήστε τους να ψηφίσουν εναντίον μας. Θα γλιτώσουμε πολλά χρήματα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ για τις συγκεκριμένες δηλώσεις, σημειώνοντας ότι η δημοκρατική θέληση της χώρας του δεν μπορεί να αγοραστεί από τα δολάρια του Ντ. Τραμπ, ενώ κάλεσε και τις άλλες χώρες να μην δεχθούν αυτού του τύπου τη συναλλαγή.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Κράτους της Παλαιστίνης Ριάντ Μάλκι είχε καταγγείλει τις ΗΠΑ για «απειλές και εκφοβισμό χωρών» εν όψει της ψηφοφορίας στα Ηνωμένα Έθνη για την Ιερουσαλήμ.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!