Αμανατίδης: Σε εθνικά θέματα αποφασίζει το Κοινοβούλιο, όχι ο Καμμένος

Συνεχίζεται η σύγχυση που υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αναφορικά με τη στάση που θα τηρηθεί στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αυτή τη φορά, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ξεκαθάρισε πως «στα εθνικά θέματα αποφασίζει το κοινοβούλιο και οι βουλευτές», λέγοντας πως ο Πάνος Καμμένος «εξέφρασε μια θέση».

Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει ζήτημα σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ότι «υπάρχει ακόμη δρόμος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Τώρα είμαστε σε φάση εξελίξεων και το θέμα το χειρίζεται -όπως κάναμε και με το Κυπριακό- με μεγάλη υπευθυνότητα η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ».

Παράλληλα, ο κ. Αμανατίδης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «τακτικισμούς», ενώ διαμήνυσε πως «δεν πρέπει να γίνει μικροπολιτική με τα εθνικά θέματα».

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν απέκλεισε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, εφόσον χρειαστεί, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!