Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση για άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό

Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

 

Η στάση της Αθήνας έγινε γνωστή με ανακοίνωσή από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και ενώ ήδη είχαν εκτοξευθεί απειλές και προειδοποιήσεις από την Άγκυρα.

 

«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

 

 

Νωρίτερα, η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου εξέδωσε απόφαση με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι συνολικά οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στη γείτονα χώρα. Υπενθυμίζεται το άκουσμα της είδησης χορήγησης ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς πυροδότησε αντιδράσεις και ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας

 

Δείτε επίσης: ΓΚΑΛΟΠ - Ο Τσίπρας ζήτησε να ακυρωθεί η ελληνική απόφαση για άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό. Συμφωνείτε;

Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!