Στα Ειρηνοδικεία η ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών

Νέο κάλεσμα και γι' αυτή την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας κάνει η Λαϊκή Ενότητα, για να διαμαρτυρηθούν κατά των πλειστηριασμών. Καλεί σε συμμετοχή, ώστε το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών να ακυρώσει στην πράξη τους νόμους που όπως λέει έχουν «στόχο την καταστολή, τον εκφοβισμό και την πολύμηνη φυλάκιση» όσων αντιδρούν.

Η ΛΑΕ σε γραπτή της δήλωση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «αφού χρησιμοποίησε κάθε μέσον όλο το προηγούμενο διάστημα για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η λαϊκή κατοικία και περιουσία είναι προστατευμένες και ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν τους μεγάλους οφειλέτες, για να διασύρει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών με συκοφαντίες ότι τάχα προστατεύει αυτούς, που έχουν μεγάλες περιουσίες για να διαλύσει συγκεντρώσεις χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και χημικά εναντίον των διαδηλωτών, απέτυχε σε όλα».

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα λαμβάνουν χώρα πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία έως τις 10 Ιανουαρίου, καθώς οι συμβολαιογράφοι αναμένουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τη διενέργειά τους, όπως και την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου να διεξάγονται κυρίως ηλεκτρονικά.

Από την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου-Δωδεκανήσων εξαιρούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αλλά και αυτοί μεταξύ ιδιωτών για τις 20 και 27 Δεκεμβρίου και τις 3 Ιανουαρίου.

Επίσης, καθώς η κυβέρνηση βρέθηκε υπό πίεση σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών και τις αυτεπάγγελτες διώξεις κατά όσων παρεμποδίζουν τους συμβολαιογράφους από τη διεξαγωγή τους, τελικά αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία στις 21 Δεκεμβρίου και λίγο πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τα μέτρα θεραπείας αντί ποινών για ψυχικά και διανοητικά ασθενείς.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!