Ανεβάζει τους τόνους το Μαξίμου για το προληπτικό πρόγραμμα: Ο Στουρνάρας είναι αποτυχημένος υπουργός

Τα πυρά της κυβέρνησης δέχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με το γεγονός ότι τοποθετήθηκε θετικά έναντι ενός ενδεχόμενου «προληπτικού προγράμματος στήριξης», για την περίοδο που θα ακολουθήσει τον ερχόμενο Αύγουστο.

 

«Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μία αποτυχημένη κυβέρνηση είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δεν σημαίνει ότι μία πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Ήδη, όλες οι ενδείξεις αυτό αποδεικνύουν», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τη σύσταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να ενταχθεί η χώρα σε «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης».

 

Σημειώνεται ότι η Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, και πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι σαφώς λιγότερο αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με την περυσινή έκθεση.

 

Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι φέτος ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα περιοριστεί στο 1,6% έναντι 2,6% που προέβλεπε πέρυσι στην ίδια Έκθεση. Αντιστοίχως για το 2018 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,4% και κατά 2,5% του 2019, έναντι ρυθμού ανάπτυξης 3% που προέβλεπε πέρυσι.

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει πως «σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί ομαλά και σύμφωνα με το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, να νομοθετηθούν εγκαίρως και να εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στην τρίτη αξιολόγηση και να γίνει επαρκής προετοιμασία για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης που θα σηματοδοτήσει το τέλος του προγράμματος».

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!