Γαϊτανάκι γύρω από το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για παροχή ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς (οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία), ήρθε η οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας, η οποία σε υψηλούς τόνους απείλησε με επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. 

Από την πλευρά του, το Μαξίμου ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, ότι άσκησε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης για παροχή ασύλου. 

«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας  Επιτροπής Προσφυγών», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριζε ότι «η Ελλάδα χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d'etat της 15ης Ιουλίου» και ότι «για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση».

«Η Ελλάδα δεν έδειξε την απαιτούμενη και αναμενόμενη συνεργασία κατά των εγκλημάτων και τρομοκρατίας καθώς εμπόδισε την εκδίκαση στην Τουρκία όσων στόχευσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας», συμπλήρωνε η Άγκυρα, τονίζοντας ότι η απόφαση «θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα» και ότι «αναμφισβήτητα θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές συνεργασίες των δύο χωρών. 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!