H Apple μόλις παραδέχτηκε πως όντως κάτι συμβαίνει στα παλιά μας τηλέφωνα και τα κάνει πιο αργά

Η Apple επιβεβαίωσε μια μακροχρόνια θεωρία συνωμοσίας - και έδωσε στους πελάτες έναν καλό λόγο να γίνουν πιο δύσπιστοι απέναντί της: παίρνει κάποια μέτρα για να επιβραδύνει την απόδοση των παλαιότερων τηλεφώνων.

 

Η εταιρεία Primate Labs που έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για τη μέτρηση της ταχύτητας του επεξεργαστή του iPhone, δημοσίευσε στοιχεία αυτήν την εβδομάδα, που φαίνεται ότι δείχνουν πιο αργή απόδοση στα μοντέλα iPhone 6s και iPhone 7 της Apple όσο περνά ο χρόνος.

 

Επίσης, αρκετοί επικριτές της έχουν κατηγορήσει την εταιρεία στο παρελθόν, ότι σκόπιμα επιβραδύνει τα κινητά της για να αναγκάσει τους χρήστες να αναβαθμίσουν στο πιο πρόσφατο μοντέλο.

 

Ενώ η Apple παραδέχτηκε αυτήν την πρακτική την Τετάρτη, τόνισε ότι το έπραξε για καθαρά αλτρουιστικούς λόγους - για να εμποδίσει τα παλαιότερα τηλέφωνα να κλείνουν απροσδόκητα. Αναγνώρισε δηλαδή ότι μειώνει τις απαιτήσεις ισχύος σε ορισμένα τηλέφωνα - τα οποία μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του επεξεργαστή - όταν μια μπαταρία έχει πρόβλημα να τροφοδοτήσει το μέγιστο ρεύμα που απαιτεί ο επεξεργαστής.

 

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως και έγινε viral με αποτέλεσμα η Apple να προχωρήσει στην παραδοχή πως το όντως κάτι συμβαίνει με το πέρασμα του χρόνου στα κινητά τηλέφωνα. Γιατί, εάν η Apple δεν αναγνώρισε ότι εμποδίζει την καλή λειτουργία των παλαιότερων μοντέλων της μετά από ένα διάστημα από το λανσάρισμά τους, όλοι τώρα αναρωτιούνται τι άλλο δεν λέει η εταιρεία στους πελάτες της;

 

Το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι όλες οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, όχι μόνο εκείνες που βρίσκονται στα προϊόντα της Apple, υποβαθμίζονται και έχουν προβλήματα καθώς μεγαλώνουν και συσσωρεύουν κύκλους φόρτισης, ανέφερε η Apple σε δήλωση. Και οι απαντήσεις που δίνει στην υπόθεση λένε ότι μειώνει τις αποδόσεις του επεξεργαστή σε παλαιότερα iPhone με ταλαιπωρημένες μπαταρίες.

 

Κάποια παλαιότερα iPhone μοντέλα όπως τα iPhone 6S έφταναν στην μέγιστη απόδοση τον επεξεργαστή τους με την μπαταρία τους να μην μπορεί να ακολουθήσει και έτσι αυτές οι συσκευές έκλειναν. 

 

Η Apple λοιπόν προσέθεσε μια διαχείριση ενέργειας σε όλα τα iPhones έτσι ώστε να εκμηδενίσει τα παραπάνω φαινόμενα. Αυτό βέβαια σημαίνει πως όταν κάποιος σε μια παλαιότερη συσκευή τρέχει κάποιο benchmark για να δει τις αποδόσεις αυτόματα θα ενεργοποιείται αυτή η διαχείριση ενέργειας ενώ όταν χρησιμοποιείτε κανονικά την συσκευή δεν θα υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο. Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί η Apple.

 

Τα προβλήματα μπορούν επίσης να εμφανιστούν όταν οι μπαταρίες είναι κρύες ή χαμηλές σε φορτίο. Η μπαταρίες του iPhone έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν το 80% της αρχικής τους χωρητικότητας στους 500 πλήρης κύκλους φορτιστής ενώ η εταιρεία δίνει 1 χρόνο εγγύηση για αυτές. 

 

Σύμφωνα λοιπόν με την Apple:

 

«Πέρυσι κυκλοφορήσαμε ένα χαρακτηριστικό για τα iPhone 6, iPhone 6S και iPhone SE για να ομαλοποιήσουμε τις απότομες αυξήσεις της επεξεργαστικής ισχύς τους που θα οδηγούσε σε αυτόματα κλείσιμο της συσκευής. Έχουμε μεταφέρει το χαρακτηριστικό αυτό και στο iPhone 7 με την iOS 11.2 και σχεδιάζουμε να φέρουμε κάτι αντίστοιχο και σε περισσότερες συσκευές μας στο μέλλον.»

 

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!