Π.Φάληρο: Διχάζει το άγαλμα Phylax- Βάνδαλοι πέταξαν άσπρες μπογιές

Το γλυπτό προκάλεσε αντιδράσεις από την ημέρα που στήθηκε στο αθηναϊκό προάστιο, με όσους διαφωνούν με την τοποθέτησή του, να κάνουν λόγο για προσβολή χριστιανικών ηθών, στοιχεία σατανισμού και μαύρης μαγείας.

Μερίδα των κατοίκων, μάλιστα, έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών, για την απομάκρυνση του από το Π. Φάληρο.

Το ζήτημα του γλυπτού έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με αποκορύφωμα τον προχθεσινό βανδαλισμό του, όταν κάποιοι πέταξαν λευκή μπογιά.

Το προηγούμενο διάστημα, άγνωστοι, έκοψαν καλώδια ηλεκτροδότησης του τραμ, σε σημείο πολύ κοντά στο άγαλμα, με τους αρμόδιους να πιστεύουν ότι αρχική πρόθεση της δολιοφθοράς ήταν να κοπούν τα καλώδια φωτισμού του αγάλματος.

Η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι "Η ονομασία του γλυπτού "PHYLAX" ουδεμία σχέση έχει και ασφαλώς δεν αποδίδει την ιδιότητα του "Φύλακα Αγγέλου" κατά την χριστιανική παράδοση" και πως "κάθε συνειρμός με αξίες και έννοιες της Χριστιανικής Πίστης και ειδικότερα με τους Αγγέλους, δεν δικαιολογείται, είναι πλέον αυθαίρετος και αδικεί και τον Δημιουργό και τον Δωρητή αλλά και την Δημοτική Αρχή της Πόλης".

Ο δημιουργός του αγάλματος, Κ. Γεωργίου, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέροντας πως η όλη ιστορία ξεκίνησε από την  εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα", η οποία, μάλιστα, φιλοξένησε και σχετικές δηλώσεις τόσο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, όσο και του "Πατέρα Κλεομένη", ο οποίος έχει εμπλακεί και σε περιπτώσεις βανδαλισμού.

Φωτογραφία:facebook/Athena Venetaki


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!