Χάος στην εθνική από τα χιόνια: Εγκλωβισμένοι οδηγοί και τεράστιες ουρές στην Αθηνών-Λαμίας (upd)

Χάος και απίστευτη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οδηγοί στην Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας.

 

Η επιδείνωση του καιρού έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Μπράλου αλλά και στο Μαρτίνο, ενώ από την Τροχαία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία. Νταλίκες ακινητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οδηγοί, ενώ οι ουρές είναι μεγάλες.

 

Στην Αττική, επίσης λόγω χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθος, μέχρι πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων δειξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επιπλέον, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθήνας-Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.

 

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, εγκλωβισμένα στην περιοχή του Μαρτίνου παραμένουν εκατοντάδες ΙΧ, ιδιαίτερα αυτοί που κινούνται από Αθήνα προς Λαμία. 

 

Πριν προλάβει η αστυνομία να κλείσει την εθνική οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα, οι οδηγοί που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα της ΠΑΘΕ πριν και μετά τον κόμβο του Μαρτίνου εγκλωβίστηκαν με συνέπεια να παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Λαμία και με μεγάλη δυσκολία να γίνεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα. Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται γερανοφόρα της Πυροσβεστικής για να αρχίζουν τον απεγκλωβισμό, καθώς τα ΙΧ έχουν ακινητοποιηθεί σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και δεν μπορούν να περάσουν ούτε τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, «δίπλωσε» μία νταλίκα, επίσης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λίγο μετά τα διόδια της Τραγάνας, έχει ντελαπάρει ένα λεωφορείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και εκεί.

 

Στην περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

 

O αυτοκινητόδρομος άνοιξε μετά τις 5.30 το απόγευμα, στο ύψος του 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, όπου είχαν διπλώσει δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο. Ωστόσο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάζεται αρκετή ώρα να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε, ότι η εταιρεία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες.

 

Διακοπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία έχουμε και στον δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, καθώς η έντονη χιονόπτωση που υπάρχει στην περιοχή δεν επιτρέπει στα εκχιονιστικά να διατηρήσουν καθαρό το οδόστρωμα. Έτσι μπροστά στον κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι οδηγοί στα χιόνια, που ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, διεκόπη η κυκλοφορία και θα επιτραπεί όταν μπορέσουν οι οδηγοί να κινηθούν με ασφάλεια. Ήδη στην περιοχή βρίσκονται πάνω από 100 ΙΧ με κατεύθυνση το Καρπενήσι, ενώ η κίνηση από την Λαμία προς Καρπενήσι είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

 

Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό.

   

Στην περιοχή του Μπράλου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων λόγω χιονόπτωσης. Ακινητοποιημένο στο σημείο και λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πάτρας στο οποίο επιβαίνουν και φοιτητές που επιστρέφουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά δόθηκε σε όλο το Εθνικό δίκτυο από Πελασγία και μέχρι το Μαρτίνο νωρίτερα λόγω σφοδρής χιονόπτωσης.

 

Η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς, εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινηθούν στην εθνική οδό, αλλιώς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Oι εικόνες παρακάτω τραβήχτηκαν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι:

 

Φωτογραφία LIFO.gr
Φωτογραφία LIFO.gr

 

Φωτογραφία LIFO.gr
Φωτογραφία LIFO.gr

 

Φωτογραφία LIFO.gr
Φωτογραφία LIFO.gr

 

Φωτογραφία LIFO.gr
Φωτογραφία LIFO.gr

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από tvstar.gr


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!