Στον ανακριτή ο 34χρονος που έκαψε ζωντανό τον πατριό του - «Ακουγα φωνές» [βίντεο]

Στον ανακριτή και τον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα για να απολογηθεί, παρουσία της δικηγόρου του, ο 34χρονος, που ανήμερα Πρωτοχρονιάς έκαψε ζωντανό τον ανάπηρο πατριό του στον Άγιο Νικόλαο Μάνης.

Σύμφωνα με το messinialive, στον ανακριτή δήλωσε πως «Δεν ήθελα να τους σκοτώσω αλλά να τους τιμωρήσω», καθώς όπως υποστήριξε τους θεωρούσε υπεύθυνους για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρεία, τα τελευταία 10 χρόνια. Ο 34χρονος είχε νοσηλευτεί 3 φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα και όπως ο ίδιος υποστήριξε ταλαιπωρήθηκε, και θεωρούσε άδικο τον εγκλεισμό του κατά καιρούς στα ιδρύματα αυτά.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του Μαίρη Πλευριά, ο 34χρονος έχει διαγνωστεί ότι πάσχει τα τελευταία 10 χρόνια από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και ψυχωτικό σύνδρομο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή και έχει 67% και άνω αναπηρία.

Προσωρινή εισαγωγή στο Δαφνί μέχρι να βγει η πραγματογνωμοσύνη
Όπως δήλωσε στο Messinialive η δικηγόρος του, με τον νέο νόμο δεν μπορεί να προφυλακιστεί λόγω της κατάστασής του και ο ανακριτής διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την πνευματική και συναισθηματική του κατάσταση από 3 πραγματογνώμονες, ενώ διέταξε και την προσωρινή του εισαγωγή στο Δαφνί μέχρι να αποφανθούν οι πραγματογνώμονες για την περίπτωσή του.

«Άκουγε φωνές»
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο 34χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι δεν θεωρεί άδικη την πράξη που τέλεσε. Εκείνη τη στιγμή άκουγε φωνές στο κεφάλι του, που τον ωθούσαν και τον παρότρυναν να βάλει φωτιά και να κάψει τον θετό του πατέρα. Ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει την πράξη του, δηλώνοντας ότι ήταν μια πράξη προκειμένου να ισορροπήσει το δίκαιο του εαυτού του για τα 10 χρόνια άδικου εγκλεισμού του στα ψυχιατρεία. Για τον εγκλεισμό του εκεί θεωρούσε υπεύθυνους τόσο τον θετό του πατέρα όσο και τη μητέρα του.

Η δικηγόρος του Μαίρη Πλευριά, δήλωσε επίσης πως ο 34χρονος έχει πλήρη έλλειψη λογικής και καταλογισμού. Επί ημέρες άκουγε φωνές στο μυαλό του για να τιμωρήσει τον θετό του πατέρα. Ζούσε απομονωμένος στο τροχόσπιτο που πρόσφατα είχε αγοράσει, μακριά από το σπίτι των δικών του.

Όπως υποστήριξε, το μοιραίο μεσημέρι της πρωτοχρονιάς οι δικοί του δεν τον είχαν καλέσει στο σπίτι για φαγητό. Οι σχέσεις με τους δικούς του ήταν τεταμένες.


Το τροχόσπιτο που έμενε ο 34χρονος. Φωτογραφία: messinialive

«Η μητέρα του τού είχε ζητήσει να μην ξαναπάει σπίτι τους»
Μάλιστα, 5 ημέρες πριν από το ειδεχθές έγκλημα, η μητέρα του τού είχε ζητήσει να μην ξαναπάει στο σπίτι τους αλλά ούτε και να τους ξαναμιλήσει. Αυτό το περιστατικό εκτιμάται ότι πυροδότησε μέσα του όλη αυτή την οργή και την ψυχική διαταραχή με την τραγική κατάληξη.

Ο 34χρονος υποστήριξε ότι ο θετός πατέρας του δεν του συμπεριφερόταν καλά όλα αυτά τα χρόνια και ήταν άδικος μαζί του. Η μητέρα του συμφωνούσε με τον θετό του πατέρα και ποτέ δεν πήρε το μέρος του ίδιου, όπως ο 34χρονος υποστήριξε.

«Δεν ήθελα να πεθάνει – μόνο να τον τιμωρήσω»
Ο ίδιος έχει μετανιώσει για τον θάνατο του πατριού του. Όπως δήλωσε δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει, ήθελε μόνο να τον τιμωρήσει, προκαλώντας του εγκαύματα, και όχι να πεθάνει.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 34χρονος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος θεωρεί υπεύθυνη και τη μητέρα του για τον άδικο εγκλεισμό του κατά καιρούς στα ψυχιατρεία και γι’αυτό αποπειράθηκε να κάψει και την ίδια, η οποία γλίτωσε καθώς πρόλαβε και κλειδώθηκε στο σπίτι.

Όσο αφορά την επίθεση με πετρέλαιο και τη φωτιά έξω από την πόρτα του συγχωριανού του- την οποία επιχείρησε να σβήσει άλλος γείτονας και κατέληξε με εγκαύματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας- ο 34χρονος υποστήριξε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη, καθώς ο συγκεκριμένος τον είχε καταγγείλει πολλές φορές κατά το παρελθόν στην Αστυνομία για διάφορα περιστατικά και πράξεις τις οποίες ο ίδιος δεν είχε κάνει. “Κρατούσε απωθημένα χρόνων” για τον συγκεκριμένο, μας δήλωσε η δικηγόρος του και ξέσπασε με αυτόν τον τρόπο.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!