Ονδούρα: Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών στην Καραϊβική Θάλασσα

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 βαθμών, σημειώθηκε στην Καραϊβική Θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της Ονδούρας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

 

Σύμφωνα με το USGS ο σεισμός, που αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν ισχύος 7,8 βαθμών, σημειώθηκε βόρεια των ακτών της Ονδούρας, σε μια θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Μπελίζ και της Κούβας. Είχε επίκεντρο μια περιοχή 202 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Μπάρα Πατούκα της Ονδούρας και περίπου 307 χλμ. νοτιοδυτικά του Τζορτζ Τάουν των Νήσων Κέιμαν.

 

Σημειώθηκε σε πολύ χαμηλό εστιακό βάθος, 10 χλμ., κάτι που μπορεί να τον κάνει ακόμη πιο καταστροφικό.

 

Κτίρια ταρακουνήθηκαν ως και στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, την Τεγκουσιγκάλπα, δεν έχουν όμως αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές σε καμιά χώρα της περιοχής, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

 

Οι αρχές της Ονδούρας εξέδωσαν μια προειδοποίηση - διάρκειας δώδεκα ωρών - για τον κίνδυνο να πληγούν από τσουνάμι τέσσερις επαρχίες.

 

Tο Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό είχε εκδώσει έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τον κίνδυνο σεισμικών παλιρροϊκών κυμάτων ενώ αργότερα ήρε την προειδοποίηση.

 

Το Κέντρο είχε κάνει λόγο περί «απειλής» εκδήλωσης τσουνάμι που θα μπορούσαν να πλήξουν την Κούβα, το Μεξικό, την Ονδούρα, το Μπελίζ, την Τζαμάικα και τα Νησιά Κέιμαν, καθώς και το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους, περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!