Ερντογάν: Θα ισοπεδώσω το Αφρίν

Μία εβδομάδα προθεσμία δίνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG του καντονίου του Αφρίν να παραδοθεί στον τουρκικό Στρατό.

Μιλώντας σε συνέδριο κομματικών στελεχών, ο Ερντογάν στράφηκε ευθέως και κατά των ΗΠΑ, λέγοντας «δεν γίνεται τέτοια συμμαχία. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει 4.900 φορτηγά με όπλα στους Κούρδους και με 2.000 πτήσεις τους εφοδιάζουν με στρατιωτικό υλικό» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Όποιος κοιμάται με το φίδι θα υποστεί τις συνέπειες. Αν οι Αμερικανοί το επιθυμούν κακό του κεφαλιού τους», κατέληξε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι την ώρα της ομιλίας του στο συνέδριο, το τουρκικό πυροβολικό από την πόλη Ρέϊχανλτ έβαλε κατά του Αφρίν.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, αμέσως μετά την ομιλία Ερντογάν, άρματα μάχης άρχισαν να μετακινούνται προς τα σύνορα με την Συρία.Newsroom zougla

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!