ΡΕΚΚ: Κοπή πίτας: Το «φλουρί» έπεσε στους ανέργους
Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
                            E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com,  info@rekk.gr,     

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοπή πίτας: Το «φλουρί» έπεσε στους ανέργους

Tην πίτα της έκοψε το Σάββατο βράδυ,  η ΡΕΚΚ στην κατάμεστη  αίθουσα «Προποντίδα»,  που στεγάζει το «Σύλλογο Δέρκων-Αρετσούς», δίπλα  στη Μαρίνα της Αρετσούς.
Πλήθος Καλαμαριωτών παραβρέθηκε στην εκδήλωση,  μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του Συλλόγου Κατιρλιωτών (Πρόεδρος Ηρ. Μαστρογιαννάκης) (και μέλη του Δ.Σ.)., του Συλλόγου Δέρκων-Αρετσούς (Πρόεδρος Δημοσθένης Σαρηγιάννης) (και μέλη του Δ.Σ.)., του Συλλόγου Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα (Πρόεδρος Νίκος Ραγιάς) (και μέλη του Δ.Σ.)., του Συλλόγου Κουριωτών (Πρόεδρος Δέσπ. Ζαμπέτογλου) (και μέλη του Δ.Σ.)., του  Συλλόγου Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων «Άγιος Νικόλαος» (Πρόεδρος Κώστας Αλεξιάδης) (και μέλη του Δ.Σ.)., του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καλαμαριάς (Πρόεδρος Κωστής Παπάζογλου) (και μέλη του Δ.Σ.)., του Συλλόγου «Μπουμπουλίνα» Στέφανος Καργάκης (και μέλη του Δ.Σ.), ο οποίος δώρισε στην Κατερινα Νοτοπούλου το βιβλίο του Ξενοφώντα Μαυραγάνη «Εφτά και κάτι Νύχτες», που αναφέρεται στην περίοδο της επτάχρονης δικτατορίας.
Το παρόν έδωσε και ο παλαίμαχος συνταξιούχος δικηγόρος Κώστας Παπαδόπουλος , ο οποίος στο μέσο της εκδήλωσης τραγούδησε χωρίς συνοδεία μουσικής το τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου «Η φάμπρικα» σε στίχους Γιώργου Σκούρτη.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα Κατερίνα Νοτοπούλου, στην οποία ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ δώρισε  ένα βιβλίο με κείμενα εγκλείστων εκπαιδευομένων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στα Διαβατά με ποιήματα και διηγήματα που έγραψαν οι ίδιοι με τίτλο «Φυγής Ευκαιρία».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Αμαλία Πασαλίδου, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία για την Καλαμαριά»
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλης Λαμτζίδης έκοψε την πίτα σε οκτώ κομμάτια
To πρώτο κομμάτι το αφιέρωσε για την προσφυγιά , για την σημερινή και τη αλλοτινή, αυτή των «παππούδων μας» -όπως είπε-  με την ευχή να σταματήσει, να σταματήσουν κι οι πόλεμοι που τη γεννάνε, γιατί ο πόλεμος γεννάει την προσφυγιά.
Ταυτόχρονα το κομμάτι αφιερώθηκε για το Χριστό, γιατί και εκείνος ήταν ένας «πρόσφυγας Θεός».

Το δεύτερο κομμάτι το αφιέρωσε στους άνεργους με την ευχή να βρούν μέσα στο 2018 σταθερή και μόνιμη απασχόληση με αξιοπρεπείς αποδοχές. Το «φλουρί» έπεσε στο κομμάτι αυτό προοιωνίζοντας ίσως την ανάκαμψη της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης.

Το τρίτο κομμάτι το αφιέρωσε στη νεολαία της Καλαμαριάς με την ευχή να επιδιώξει να βρεθεί στο προσκήνιο του δημόσιου βίου, εξηγώντας ότι για το σκοπό αυτό η ΡΕΚΚ πρότεινε και έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία ή ανασύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας

Το τέταρτο κομμάτι, το αφιέρωσε στους εργαζόμενους στο Δήμο με την ευχή να διατηρήσουν τη θέση εργασίας, να βελτιώσουν τη θέση τους συνολικά να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας μηδενίζοντας τις προϋποθέσεις εργατικών ατυχημάτων, τα οποία δυστυχώς μέσα στο 2017 ήταν πολλά.

Το πέμπτο, το αφιέρωσε στις αθλητικές συλλογικότητες της  Καλαμαριάς, στα  μικρά και μεγάλα Σωματεία και τον ιστορικό «Απόλλωνα» με την ευχή να αναβαθμίσουν την παρουσία τους, να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους με σωστή και διαφανή  διαχείριση για να εκπληρώσουν το σκοπό τους, που είναι η διάδοση της αθλητικής ιδέας.

Το έκτο , το αφιέρωσε στο το λαό της Καλαμαριάς για υγεία, ατομική και οικογενειακή και ευημερία

Το έβδομο , το αφιέρωσε στη δημοτική παράταξη της ΡΕΚΚ με την ευχή να συνεχίσει να είναι παρούσα στα δρώμενα του Δήμου, να ασκεί έλεγχο , να καταθέτει προτάσεις να αναδεικνύει ζητήματα να πιεζει για λύσεις

Το όγδοο , στον  ΟΑΣΘ για καλύτερο συγκοινωνιακό έργο μέσα στο 2018 με την ευχή να αντέξει τις «πανταχόθεν» συνεχείς επιθέσεις μικρών και μεγάλων ανομολόγητων συμφερόντων, που έχουν σκοπό να ανακόψουν την πορεία εξυγίανσης και αναβάθμισης του Οργανισμού.   

Στο τέλος, ευχήθηκε  το 2018 να είναι καλύτερο από το 2017 για την Καλαμαριά.
Υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις γι΄ αυτό –είπε - όπως  η δρομολογημένη παραχώρηση των δημόσιων εκτάσεων εντός του πρ. Στρ. Κόδρα, στο οποίο  συνέβαλαν καθοριστικά προσπερνώντας αποφασιστικά τα λογής-λογής γραφειοκρατικά εμπόδια τα στελέχη του Γραφείου Πρωθυπουργού η Διευθύντρια Κατερίνα Νοτοπούλου, και ο Νομικός Σύμβουλος Γιάννης Αντωνιάδης χωρις να λησμονήσουμε και τη συμβολή του Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου  Τριανταφυλλίδη.
Χρειάζεται όμως – συνέχισε - και μέσα στο 2018 συνεχής αγώνας για τους όρους της δρομολογημένης παραχώρησης της «Μαρίνας Αρετσούς» σε τρίτους σύμφωνα όμως με τις κατευθύνσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ , που εκδόθηκε για την οικεία προσφυγή των κατοίκων, για το «Παραλιακό Μέτωπο» και το «Παλατάκι» , τις «Καπναποθήκες» , την  υλοποίηση του θεσμού της Τοπικής Κάρτας Κοινωνικής  Αλληλεγγύης και όλα αυτά με διαβούλευση , διάλογο και παντα σε συνεννόηση με τους Συλλόγους, τα Σωματεία και την τοπική κοινωνία.
«Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή και την ενεργητική παρέμβαση των πολιτών» κατέληξε.    
Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή του «ντοκυμαντέρ» με τίτλο «Μαρτυρίες από την προσφυγιά και την παλιά Καλαμαριά» του κινηματογραφιστή Μιχάλη Αγραφιώτη, όπου κυριάρχησαν οι μαρτυρίες του εμβληματικού στελέχους της Αριστεράς και άλλοτε Δημάρχου Καλαμαριάς Μένιου Αλεξιάδη και του Κατιρλιώτη Βλάση Κελεμένη.
                                        Από το Γραφείο Τύπου

                                        Καλαμαριά, 21.1.2018


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!