Επικοινωνία Γκάμπριελ-Τσαβούσογλου -Ανησυχία για την κλιμάκωση στη βόρεια Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπρειλ, που είχε στην ατζέντα την Συρία.

Ο Γκάμπριελ εξέφρασε στον Τούρκο ΥΠΕΞ τις ανησυχίες του σχετικά με την κλιμάκωση της κατάστασης στη βορειοδυτική Συρία και τις πιθανές επιπτώσεις, σε ανθρωπιστικό επίπεδο, στον τοπικό άμαχο πληθυσμό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

«Ο υπουργός Εξωτερικών μόλις τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και κατέστησε σαφείς τις ανησυχίες του σχετικά με την κλιμάκωση της κατάστασης στη βόρεια Συρία και τον πιθανό αντίκτυπο, σε ανθρωπιστικό επίπεδο, στον τοπικό άμαχο πληθυσμό» επισήμανε ένας αξιωματούχος του υπουργείου.

Και οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι η πολιτική διαδικασία για τη Συρία πρέπει τώρα να συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!