Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα του όρου 'Μακεδονία'

"Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να προχωρήσει σε διάκριση της "Μακεδονίας" και της εδαφικής περιοχής Μακεδονία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να μπει ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σχετικά με τα θέματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να γίνει αυτό κατανοητό", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ντιμιτρόφ η Μακεδονία δεν μπορεί να ανήκει μόνο στην Ελλάδα ή την πΓΔΜ, καθώς η γεωγραφική αυτή περιοχή είναι ευρύτερη.

"Υπό αυτή την έννοια πιστεύω ότι η πραγματική απάντηση στα περί αλυτρωτισμού είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο αυτό, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία".

Όπως δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ αναφερόμενος στις προσεχείς διαπραγματεύσεις στην Νέα Υόρκη, Ελλάδα και πΓΔΜ έχουν ενθαρρύνει τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς να παρουσιάσει ένα πλαίσιο-οδηγό για την απαραίτητη πρόοδο στο ονοματολογικό ζήτημα, ενώ, ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πρόταση για το θέμα.

Φωτογραφία:AP Photo/Petros Giannakouris


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!