Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ

Την ώρα που το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την επίσκεψή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ευχήθηκε στον Ζόραν Ζάεφ καλή χρονιά με το πρώτο εξάμηνο του 2018 να θεωρείται κρίσιμο στην πορεία των διαπραγματεύσεων, για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Ο Ζόραν Ζάεφ σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε ότι αν και στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, από τις συναντήσεις και επαφές που υπάρχουν με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, διαπιστώνεται ότι υπάρχει αποφασιστικότητα τόσο από την Ελλάδα όσο και από την ΠΓΔΜ.  

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στον Real Fm, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι «μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου» αν υπάρξει «από την άλλη πλευρά η επιθυμία». 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως «η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται πατριωτικά και εθνικά υπεύθυνα». 

Ο υπουργός, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα δείξει και εξάλλου αυτό είναι ένα θέμα που το επιλέγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χώρας».

Ο Νίκος Κοτζίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση και άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!