Επιδότηση ακτοπλοϊκών μετακινήσεων υποσχέθηκε ο Τσίπρας από την Κάλυμνο

Πρόγραμμα επιδότησης των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων, από και προς τα νησιά, εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κάλυμνο, όπου βρέθηκε για τα Θεοφάνεια.

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα δημοσιευθεί το πόρισμα μελέτης των αρμόδιων υπουργείων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για τις επιδοτήσεις των εισιτηρίων για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών και επιδότηση του επιπλέον κόστους μεταφοράς και προϊόντων, από και προς τα νησιά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός.

Το εν λόγω πρόγραμμα, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, θα τεθεί σε ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αρχικά μόνο για τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίου. Το κόστος του θα είναι 50 εκατ. ευρώ. Υποστήριξε όμως ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επεκταθεί σε όλα τα νησιά της Ελλάδας, το 2019, με υπερδιπλασιασμό του κόστους του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, υπάρχει ήδη η συναίνεση των εταίρων, «Οχι μόνο των Θεσμών, αλλά και της ΕΕ, καθώς είναι κρίσιμο θέμα η αποδοχή του μέτρου από την επιτροπή ανταγωνισμού».

Ακόμη, μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας εξέφρασε αισιοδοξία ότι το 2019 θα λειτουργήσει στην Κάλυμνο η Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, ενώ μίλησε για μελέτη επέκτασης ή μεταφοράς του αεροδρομίου.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!