Τσίπρας: Η κρίση τελειώνει με έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια

Την εμβάθυνση της Ευρωζώνης πάνω σε άξονες περισσότερης δημοκρατίας και περισσότερης κοινωνικής συνοχής» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων στην 4η Σύνοδο των μεσογειακών/νοτίων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη, δίνοντας ιδιαίτερη βάση να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως «η κρίση τελειώνει εκεί όπου πρωτοεμφανίστηκε, στο Νότο, με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τον ερχόμενο Αύγουστο».

«Σήμερα, πρέπει να μιλάμε και για την Ευρώπη και για το κοινό μας μέλλον όχι με τη γλώσσα της κρίσης, αλλά με τη γλώσσα των κοινών αρχών και αξιών. Να μιλήσουμε με τη γλώσσα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ενότητας, γιατί αν κάτι λείπει σήμερα από την Ευρώπη δεν είναι οι κανόνες της δημοσιονομικής προσαρμογής και η εφαρμογή τους. Αν κάτι λείπει, είναι οι κοινοί κανόνες για την αλληλεγγύη και για τη σύγκλιση, κοινωνική και οικονομική» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Μόνο αν αλλάξει η Ευρώπη, μπορεί να έχει ένα ευοίωνο μέλλον για τους πολίτες της, αλλά δεν φτάνει μόνον αυτό, πρέπει να μην επαναλάβουμε και τα λάθη μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ανάγκη τολμηρών αλλαγών.

«Το 2018 μπορεί να είναι έτος ορόσημο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως «το θέμα δεν είναι μόνο να βγούμε από την κρίση, αλλά να προλάβουμε και την εκδήλωση νέας κρίσης στην Ευρώπη».

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας, χωρίς απειλές, όπου το Διεθνές Δίκαιο θα γίνεται σεβαστό από όλους τους γείτονες της Ελλάδας, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του Κυπριακού υπογράμμισε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να δώσει το στίγμα της υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υπέρ της ειρήνης, υπέρ της ασφάλειας και της επίλυσης κρίσεων σε όλα τα σημαντικά μέτωπα που ανοίγονται ειδικά στην περιοχή μας».
Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!