Το αδιαχώρητο στην βιβλιοπαρουσίαση του π. Λίβυου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το αδιαχώρητο στην βιβλιοπαρουσίαση του π. Λίβυου

Ο  Κρητικός ιερέας με το παράξενο όνομα « Λίβυος» - εκ του Λυβικού πελάγους- που «παίζει» στα δάχτυλά  την τεχνολογία,  που  τον αγαπούν και τον ακολουθούν 12.000 άτομα στο facebook , που μιλάει τη γλώσσα της Νεολαίας , που τον λατρεύουν και τον διαβάζουν οι νέοι,  που μιλάει άνετα με τους πάντες  για όλα τα σύγχρονα θέματα ακόμα και για αυτά  που για κάποιους θεωρούνται ταμπού,
γέμισε ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΚΡΥΦΤΟ» Η «σιωπή» του Θεού στις δοκιμασίες των ανθρώπων των εκδόσεων ΑΡΜΟΣ επικρατώντας μάλιστα κατά διαστήματα το αδιαχώρητο στο φουαγιέ τους διαδρόμους και τον εξώστη του Πολιτιστικού Κέντρου.
Συγκεκριμένα περισσότερα από 550 άτομα πλημμύρισαν από νωρίς χθες το απόγευμα το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου προκειμένου να ακούσουν και  να συζητήσουν με τον π. Χαράλαμπο Λίβυο Παπαδόπουλο.
Συγκινητική ήταν η παρουσία των ιερέων:  π. Μιχαήλ Καλαμαρά  από την Μητρόπολη Αργολίδος- Ναυπλίου, του π. Θεόδωρου Δεληγιάννη  από την Μητρόπολη Μηθύμνης Λέσβου, του π. Λεόντιου Καρίκα από τη Μητρόπολη Ιερισσού, του π. Νεκταρίου από τη Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, του π. Ιερόθεου από την Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, του π. Αναστάσιου από τη Μονή Βλατάδων, του π. Γεωργίου Μίλκα, Γεωργίου Παπαδόπουλου και Λάζαρου Καρανδρέα από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, μοναχοί  κ.α
Απρόσμενη και πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους τους παρισταμένους υπήρξε η παρουσία του π. Ειρηναίου ο οποίος τίμησε την εκδήλωση και αφουγκράσθηκε με σεμνότητα τις ανησυχίες του κόσμου, αποδεχόμενος όπως πάντα με παραδειγματική ταπεινότητα τις εκδηλώσεις αγάπης  στο πρόσωπό του.
Την βιβλιοπαρουσίαση οργάνωσε με κάθε επιμέλεια η Αντιδημαρχία Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Νέας Γενιάς, η Διεύθυνση  Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής και η Βιβλιοθήκη Ευόσμου.

Για το βιβλίο μίλησαν
- Ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου - Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και
-Η κ. Άννα Φαχαντίδου Ιατρός Καθηγήτρια ΑΠΘ - Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Νέας Γενιάς κ. Παύλος Σιταρίδης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε « Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος με το βιβλίο αυτό προσπαθεί και απαντά όχι ακαταλαβίστικα και θεολογικά αλλά απλά  και κατανοητά, στα  πάγια και  διαχρονικά   ερωτήματα μας ΟΧΙ μόνο για το θέλημα Του Θεού  στην ζωή  μας ΟΧΙ μόνο και για το σχέδιο Του Θεού για τον πλανήτη μας αλλά ΑΚΟΜΗ και για αυτήν καθ’ αυτήν  την  ύπαρξη Του και για την ΕΡΜΗΝΕΙΑ της σιωπής Του στις δοκιμασίες των ανθρωπίνων δημιουργημάτων Του» και στη συνέχεια του προσέφερε ενθύμημα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Την βιβλιοπαρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους και οι : Αλέξανδρος Παρασεκυόπουλος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αντωνία Καραπουλιτίδου και ο κ. Αβράαμ Σαπρανίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σίμινα Καλού και Δημήτρης Αποστόλου,  ο Πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Γιώργος Μουτσιάνας, ο π. Πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Χειρουργός κ. Επαμεινώνδας Φαχαντιδης, ο καθηγητής της έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ κ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατασαναίων Κορδελιού Ευόσμου Γιάννης Φαρμάκης, ο Πρόεδρος των Βρακοφόρων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  Παναγιώτης Βαρότσης, οι Διευθυντές του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Αναστασία Κυζιρίδου και κ. Ανδρεάδης, Πολιτευτές, Γιατροί, Δημοσιογράφοι, Εκπαιδευτικοί,  Καθηγητές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Επιχειρηματίες κ.α
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  μετά το πέρας των ομιλιών και του διαλόγου που ακολούθησε με τον π., Λίβυο, σχηματίσθηκαν δύο μεγάλες ουρές των 70 ατόμων έκαστη,  στις οποίες περίμεναν υπομονετικά ο κόσμος να τους υπογράψει ο π. Λίβυος τα βιβλία του μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Οι οργανωτές ευχαριστούν θερμά όλο τον κόσμο  που ανταποκρίθηκε α) στην πρόσκληση του Δήμου και β) για την πρωτοφανή ησυχία που επικράτησε καθ όλη την διάρκεια της βιβλιοπαρουσίαση.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!