Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τη διγλωσσία της για ΠΓΔΜ

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για την ονομασία της ΠΓΔΜ «εν κρυπτώ» και χωρίς να ενημερώνει την αντιπολίτευση διότι προσπαθεί να κρύψει την απουσία κοινής θέσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα διακινδυνεύσει βέτο για το όνομα, καθώς «η καρέκλα της εξουσίας είναι πολύ γλυκιά» και θα είναι «πολύ δύσκολο να την ξαναδεί». Ο κ. Καμμένος «τρώει τις κόκκινες γραμμές του όπως το ψωμί του κάθε μέρα», είπε ειρωνικά.

Επισήμανε ωστόσο πως ο ενδοκυβερνητικός διχασμός για το ονοματολογικό έχει βλάψει τη διαπραγματευτική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, διότι εκεί δεν γνωρίζουν το ποιόν του υπουργού Άμυνας και ο λόγος του, με δεδομένο το αξίωμά του, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

«Το πρόβλημα είναι ότι επί έναν μήνα η κυβέρνηση έδινε δύο διαφορετικά μηνύματα», είπε η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι κατά τη θητεία της στο ΥΠΕΞ φρόντιζε να ενημερώνει τακτικά τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια που δεν μπορούσαν να συζητηθούν δημοσίως.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, με τις παραχωρήσεις που έχει κάνει η νυν κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μπορεί να υπάρχει παράθυρο για επίλυση του ονοματολογικού.

Υπογράμμισε πάντως πως η κυβέρνηση θα υποπέσει σε «ολέθριο λάθος» εάν η δεν επιδιώξει ολική λύση με τα Σκόπια, δηλαδή ταυτόχρονη διευθέτηση του ονόματος και των υπόλοιπων φαινομένων αλυτρωτισμού.

Όσον αφορά τη θέση της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί μόνο αφού μελετήσει το σύνολο της κοινής κυβερνητικής θέσης, όταν αυτή διατυπωθεί.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία έως τη σύνοδο του NATO, που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο. Ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να δεσμευθεί εάν θα συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ωστόσο ανέφερε πως όλες οι παρατάξεις πρέπει να επιδείξουν υπεύθυνη στάση.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!