Μηνύματα Παυλόπουλου προς την Άγκυρα

«Δεν διακατεχόμαστε από καμιά αλαζονεία, δεν υπερτιμούμε τις δυνάμεις μας, ούτε πρόκειται να τις υποτιμήσουμε .Ο ρόλος μας είναι ιστορικός ακόμη και στους γείτονές μας» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή για την Πρωτοχρονιά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας.

«Ο ρόλος μας είναι ιστορικός ακόμα και στους γείτονές μας. Όταν παρεκτρέπονται οφείλουμε να τους δείχνουμε τον σωστό δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος για να προσθέσει «Η εκτίμηση στη χώρα είναι μεγάλη, όταν χρειαστεί είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, και θα το δείξουμε».

Το μήνυμα του ΠτΔ κατά την κοπή της πίτας:

Μακαριώτατε,

Κύριε Διοικητά,

Στελέχη της Προεδρικής Φρουράς,

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και καλή δύναμη!

Επέλεξα φέτος να ξεκινήσουμε από εδώ τις δραστηριότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Γνωρίζετε πολύ καλά ποια είναι η αποστολή σας, το έχω τονίσει πολλές φορές: Είσθε η διαχρονική συνέχεια όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων του Τόπου, αλλά της Παράδοσης του Τόπου, του Λαού μας και του Έθνους μας. Εκπροσωπείτε το κομμάτι της Ιστορίας που δείχνει: Πρώτον, πόσο βαθιές είναι οι ρίζες μας και, δεύτερον, πόσο αποφασισμένοι είμαστε να υπερασπισθούμε τον Τόπο μας και όλα εκείνα που μας κληροδότησαν οι Πρόγονοί μας. Θέλω δε να σας εκφράσω όχι απλώς την ευαρέσκεια αλλά την ευγνωμοσύνη όλων μας, γιατί αυτή την Παράδοση την μεταφέρετε στα πέρατα της Οικουμένης. Ταξιδεύοντας σ’όλον τον Κόσμο δείχνετε ποια είναι η Ελλάδα, ποιος είναι ο Πολιτισμός της και, ταυτοχρόνως, δείχνετε επιπλέον τι σημαίνει Ευρώπη σ’ολόκληρο τον Κόσμο, εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί η Ελλάδα το απέδειξε ήδη – το 2017 φάνηκε περισσότερο, θα φανεί ακόμη πιο έντονα το 2018 – ότι όχι μόνο είναι τμήμα αναπόσπαστο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι και μία από τις εγγυήσεις, στο μέτρο που της αναλογεί, γι’αυτό που πρέπει να χτίσουμε στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη που το μεγαλύτερο μέρος του Πολιτισμού της κατάγεται από τούτο τον Τόπο, από τις Παραδόσεις αυτού του Τόπου.

Και θέλω, Μακαριώτατε, ξανά να σας ευχαριστήσω εκ νέου για την αποστολή της Εκκλησίας. Δεν είναι μόνο η προσφορά της σ’αυτήν την κρίση. Είναι και η προσφορά της Χριστιανικής παράδοσης στον Πολιτισμό μας, στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Δεν ξεχνάμε ότι αυτό το τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού που οφείλεται στην Χριστιανική Παράδοση είναι εκείνο που εμπνέει και την Ευρώπη για να διαμορφώσει τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει σ’ολόκληρη την Υφήλιο. Τον ρόλο ο οποίος σημαίνει την εμπέδωση των βασικών Αρχών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και, ιδίως, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Χρόνια Πολλά και καλά, Μακαριώτατε. Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους σας.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!