ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε σχέδιο νόμου για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τη Δευτέρα ένα σχέδιο νόμου για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο αναμένεται να τερματίσει την μερική παράλυση δημοσίων υπηρεσιών που κράτησε τρεις ημέρες.

Το μέτρο αυτό, το οποίο εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του αμερικανικού κράτους απλά ως την 8η Φεβρουαρίου, εγκρίθηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία (80 ψήφοι υπέρ, 18 κατά) μετά την αποδοχή νωρίτερα μέσα στην ημέρα από τους γερουσιαστές των δημοκρατικών μιας συμβιβαστικής πρότασης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται πλέον να εγκριθεί αυτολεξεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σε λίγη ώρα και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου εστάλη ήδη και κατόπιν να προωθηθεί στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προς υπογραφή και επικύρωση.

Αυτό το σχέδιο νόμου προβλέπει εξαετή χρηματοδότηση για ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών (το Children's Health Insurance Program ή CHIP), ικανοποιώντας ένα από τα αιτήματα των δημοκρατικών.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!