Κοτζιάς: Ο Καμμένος διαφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά -Θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή

Σε κάθε κυβέρνηση μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες, δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με τη θέση του Πάνου Καμμένου σε ό,τι αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν συμφωνεί με τη χρήση του όρου ''Μακεδονία'' στα ελληνικά. Αυτό θα δούμε πώς θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία στη Βουλή και θα εγκριθεί η συμφωνία «που θα είναι καλή».

Τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος, σημείωσε ακόμη και τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση συζητά μια συνθέτη ονομασία για τα Σκόπια, με ενιαία χρήση, ενώ ανέφερε ότι η αλβανική πλευρά απορρίπτει την ονομασία «Σλαβομακεδονία».

«Τολμάμε και θα λύσουμε το πρόβλημα εφόσον και η άλλη πλευρά δείξει σύνεση. Η ΝΔ δημιούργησε το πρόβλημα όταν ήταν κυβέρνηση και δεν μπόρεσε να το λύσει», δήλωσε ακόμη.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!