Μητσοτάκης: Βέβαιος πως ο Καμμένος θα επιδείξει ευλυγισία στο Σκοπιανό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο capital.gr εκφράζει την εκτίμηση ότι τελικώς ο Πάνος Καμμένος θα αποδεχτεί τη γραμμή του Βουκουρεστίου για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις λέγοντας ότι ο υπουργός Άμυνας «θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα» καθώς όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι «μέσα μου δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας». 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι η γραμμή του Βουκουρεστίου «δεσμεύει, θεωρώ συνολικά, τη χώρα, αλλά προφανώς και την Παράταξη η οποία το διαπραγματεύτηκε» ενώ δεν ξεκαθάρισε αν ισχύει η θέση της ΝΔ που συναρτά την τελική της στάση στο Σκοπιανό από τη στάση του κ. Καμμένου λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν συνομιλώ με τον κ. Καμμένο. Περιμένω από τον κ. Τσίπρα, να εκφράσει στο σύνολό της την κυβερνητική θέση, απηχώντας τις απόψεις και των δύο εταίρων. Και θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση μέχρι να ενημερωθεί επίσημα τουλάχιστον η αξιωματική αντιπολίτευση για το πραγματικό  διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε σε άλλες εποχές. Αναμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση την ενημέρωση, όποτε κρίνει αυτή ότι πρέπει να την παράσχει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, και την τελική κυβερνητική γραμμή».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε «είναι μια επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές, πασπαλισμένη με μια ταξική ρητορική, η οποία με βρίσκει ριζικά αντίθετο» λέγοντας ότι «ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες. Και πολλές φορές οι σχολικές εκδρομές είναι ένας τέτοιος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά τον κόσμο έξω από την Ελλάδα».

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!