Μεξικό: Βρήκαν εννιά διαμελισμένα πτώματα σε αυτοκίνητο

Εννιά διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στη μεξικανική Πολιτεία Βερακρούς, η οποία πλήττεται από κύμα βίας, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της Πολιτείας την Κυριακή, κρίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για θύματα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς πιστεύεται πως ήταν μέλη καρτέλ των ναρκωτικών, ανέφερε ο κυβερνήτης Μιγκέλ Ανχελ Γιούνες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξηγώντας πως οι Αρχές κάνουν αυτήν την υπόθεση εξαιτίας των τατουάζ των θυμάτων.

Πριν από τον εντοπισμό του αυτοκινήτου στη Χαλάπα, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, η οποία διαθέτει σημαντικό πετρελαϊκό πλούτο, οι Αρχές βρήκαν το πτώμα άνδρα ο οποίος φαίνεται πως εκτελέστηκε ενώ προσπαθούσε να αποδράσει για να σωθεί από τους δεσμώτες του, ανέφερε ο Γιούνες.

Ιστορικό ρεκόρ ανθρωποκτονιών

«Είναι σαφές πως επρόκειτο για σύγκρουση μεταξύ κακοποιών», ανέφερε ο κυβερνήτης.

Η αυξανόμενη ένταση των συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών συνέβαλε καθοριστικά στην καταγραφή ιστορικού ρεκόρ ανθρωποκτονιών στο Μεξικό το 2017.

Η περασμένη χρονιά ήταν ιδιαίτερα πολυαίμακτη για τη Βερακρούς. Οι φόνοι στην Πολιτεία αυτήν, στον Κόλπο του Μεξικού, αυξήθηκαν κατά 35% από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Στη Βερακρούς εξάλλου διαπράχθηκαν τέσσερις από τις δώδεκα δολοφονίες δημοσιογράφων της περασμένης χρονιάς.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!