Νέα διαφοροποίηση Κατσιαντώνη από την Ένωση Κεντρώων

Δεύτερη φορά εκφράζει διαφοροποιημένη θέση από το κόμμα του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι «μια σύνθετη ονομασία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη για να αποδεχθεί λύση στο ζήτημα αυτό, παρά το γεγονός ότι η Ένωση Κεντρώων δεν δέχεται τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους αυτού.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε τη θέση ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είναι έμπειρος, γνώστης του θέματος και θα φέρει στη Βουλή μια λύση που θα καλύπτει όλο το πολιτικό σύστημα.

Και σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η διαφοροποίησή του να έχει συνέπειες, είπε ο ίδιος ψηφίζει πάντα κατά συνείδηση και πως δεν είναι εφικτό όλη η κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος να έχει πάντα την ίδια άποψη.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του σε εφημερίδα (Έθνος), στην οποία ο Γιώργος Κατσιαντώνης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «εν έτει 2018 οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της σύνθετης ονομασίας, πάντα στο πλαίσιο των όρων που προστάζουν η ορθή εξωτερική πολιτική και η διπλωματία που ακολουθεί η χώρα».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!