Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς τους

Η τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο έδαφος της Συρίας, με επίκεντρο την επαρχία Αφρίν, βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να πλήξει την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι μάχες έχουν φτάσει στην πέμπτη ημέρα τους και οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μετρούν ήδη τρεις στρατιώτες νεκρούς. Με τη διαφορά ότι τις σορούς των δύο δεν μπορούν να τις προσεγγίσουν.

Οι δύο αξιωματικοί που σκοτώθηκαν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, βρίσκονται σε σημείο που ο τουρκικός στρατός δεν έχει υπό τον έλεγχό του. Οι μάχες στην περιοχή μαίνονται και η αντίσταση των κουρδικών δυνάμεων δείχνει να είναι ισχυρή.

Ο τουρκικός στρατός δείχνει να είναι «κολλημένος» και να μην μπορεί να προχωρήσει στο εσωτερικό της Συρίας, «κερδίζοντας» χιλιόμετρα από τους Κούρδους. Σε ένα πεδίο λάσπης και σφοδρής αντίστασης, η επαρχία Αφρίν δείχνει να δυσκολεύει μέχρι στιγμής την εξέλιξη της επιχείρησης, μην επιτρέποντας στις τουρκικές δυνάμεις να «θάψουν» τους νεκρούς τους. 

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!