Ν. Μαριάς για το Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών

Αθήνα, 02/01/2018
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Σας αποστέλλουμε άρθρο του Νότη Μαριά

«Ξανά για το Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών
H ποινικοποίηση της αντίστασης κατά του ξεπουλήματος των σπιτιών των Ελλήνων μέσω των πλειστηριασμών καταδεικνύει την ιδιαίτερα δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω της λαϊκής αγανάκτησης που εκδηλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας από τον Ελληνικό λαό ο οποίος δεν ανέχεται την τρόικα και τα κοράκια να του αρπάξουν τα σπίτια του. Ταυτόχρονα η επισημοποίηση ότι πλέον θα περισσέψουν μετά βεβαιότητος τουλάχιστον 27,4 δις ευρώ από το τρίτο δανειακό πακέτο των  86 δις ευρώ του τρίτου δανειακού πακέτου καθιστούν επίκαιρη και εφικτή της πρότασή μας για τη δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών.
Μια πρόταση την οποία θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε ακατάπαυστα.
Όπως  έχουμε ήδη επισημάνει  και από τις στήλες αυτές στις 23/10/2017 η συγκυρία, «επιβάλλει άμεσες δράσεις τόσο ενάντια στις υπερχρεώσεις των τραπεζών όσο και ενάντια στα κοράκια με στόχο τη σωτηρία των περιουσιών των Ελλήνων.
Πολλές φορές με ομιλίες μου στην Ευρωβουλή, με αρθρογραφία και με δεκάδες συνεντεύξεις έχω επαναλάβει τις προτάσεις του Κόμματός μας «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», οι οποίες μπορούν να βάλουν τελεία και παύλα στους επικείμενους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Οι προτάσεις μας για τα κόκκινα δάνεια επικεντρώνονται στην δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών και στην εφαρμογή και στην Πατρίδα μας με αναγκαστικό τρόπο του μοντέλου της Κύπρου, το οποίο δίνει στο δανειολήπτη δικαίωμα προτίμησης να αγοράσει το δάνειό του, στην τιμή της πρώτης προσφοράς, που κάνουν στις τράπεζες τα κοράκια».
Η Ελλάδα με το τρίτο μνημόνιο έχει πάρει δάνειο 86 δις ευρώ και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα  (Cnn.gr 6/12/2017 και Bankingnews.gr 26/12/2017) θα περισσέψουν μετά το τέλος του προγράμματος και αφού εξοφληθούν όλοι, τουλάχιστον 27,4 δις ευρώ.
Εμείς λοιπόν προτείνουμε με 4,5 δις ευρώ, από αυτά, να δημιουργηθεί ένα Ταμείο για Κόκκινα Δάνεια, ένα Ταμείο Σωτηρίας των Δανειοληπτών, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να πάει ο ίδιος να αγοράσει, υπό προϋποθέσεις, το δάνειό του.
Μάλιστα, από την ομιλία μου για τα κόκκινα δάνεια και τη συζήτηση που ακολούθησε στις 16/10/2017, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Αστόρια», του Ηρακλείου, στα πλαίσια Ημερίδας, την οποία διοργάνωσε η Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECR Group), αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι οι προτάσεις μας γίνονται αποδεκτές από τους πολίτες, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση «περί άλλων τυρβάζει».
Και όλα αυτά τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι τα κόκκινα δάνεια για τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι δημιούργημα της τρόικας και των μνημονίων και όχι βέβαια της δήθεν κακοπιστίας των δανειοληπτών όπως ισχυρίζονται διάφοροι τραπεζικοί και κυβερνητικοί κύκλοι.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι η τρόικα και τα μνημόνια μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο προκειμένου να σωθούν οι ξένες τράπεζες.
Μάλιστα στις 7/12/2017 στην  συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες μετά από σκληρό σφυροκόπημα που δέχθηκε από παρέμβασή μας ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγκάστηκε να ομολογήσει την πλήρη αποτυχία των μνημονίων στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό αφού επισήμανα στον Ντάισελμπλουμ ότι έχει  «επιλεκτική μνήμη» μια και στην εισήγηση του ξέχασε να αναφέρει ότι στην Ελλάδα το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, ότι η ανεργία αφού χτύπησε ταβάνι στο 27% και τώρα κινείται αρκετά ψηλά γύρω στο 20% και ότι πετσοκόπηκαν μισθοί και συντάξεις, τον κάλεσα να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό μια και τα μνημόνια έσωσαν τις τράπεζες και όχι την ελληνική οικονομία.
Σε μια ασυνήθιστη δήθεν «κρίση συνείδησης» ο Nτάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι τα μνημόνια διέσωσαν τις Τράπεζες και μάλιστα τους ξένους επενδυτές  ενώ βέβαια δεν αρνήθηκε τις ευθύνες του για τις δυσμενείς κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων που φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα  αναφώνησε ο Ντάισελμπλουμ!!! επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε πειραματόζωο των δανειστών.
Τέλος, σε ερώτησή μου για την δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών με 4,5 δις ευρώ από τα δεκάδες δις ευρώ που θα περισσέψουν από το τρίτο δανειακό πακέτο ο Ντάισελμπλουμ, παρότι έδειξε να μην συμφωνεί με κάτι τέτοιο, πέταξε εντούτοις  το μπαλάκι στην Αθήνα ισχυριζόμενος ότι ο τρόπος αξιοποίησης του υπολοίπου του τρίτου δανείου ανήκει στην αρμοδιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία μπορεί να αποφασίσει για το πως θα αξιοποιηθεί αυτό το ποσό, εάν δηλαδή θα πάει για στήριξη κοινωνικών μέτρων, επενδύσεων  κλπ ή δεν θα χρησιμοποιηθεί καν προκειμένου να μην αυξηθεί το δημόσιο χρέος.

Σήμερα λοιπόν δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν γνωρίζει. Οι λεπτομέρειες της παραπάνω Πρότασης-Λύσης για τα κόκκινα δάνεια είναι γνωστές και στους υπουργούς που έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Θα μπορούσαν με μια τροπολογία να φέρουν το ζήτημα στη Βουλή και να θωρακίσουν τους δανειολήπτες, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει. Το γιατί ας μας το πουν οι ίδιοι. Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες πολίτες θα παλέψουμε ειρηνικά και δημοκρατικά προκειμένου κανένας συμπατριώτης μας να μην χάσει το σπίτι του. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κανένα σπίτι στα κοράκια».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!