Με άνοδο έκλεισαν σήμερα τα κινεζικά χρηματιστήρια


Οι κινεζικές μετοχές αυξήθηκαν και σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αιχμή τις εταιρείες προστασίας του περιβάλλοντος. Ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης αυξήθηκε 0,62% στις 3.369,11 μονάδες, ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σεντσέν σημείωσε κέρδη 0,91% και έκλεισε στις 11.280,30 μονάδες. Ο τζίρος και των δύο αγορών διαμορφώθηκε στα 531,7 δισ. ευρώ (81,7 δισ. δολάρια) από 445,5 δισ. γιουάν την προηγούμενη ημέρα.

Ανοδικά κινήθηκαν περισσότερες από 2.000 μετοχές στα δύο χρηματιστήρια, με τον δείκτη του κλάδου προστασίας του περιβάλλοντος να σημειώνει άνοδο 2,1%. Ο Tianjin Capital Environmental Protection Group αυξήθηκε στο ανώτατο επιτρεπτό ημερήσιο όριο του 10% στα 14,49 γιουάν, ενώ η μετοχή της Sinoma Energy Conservation αυξήθηκε 7,51% στα 10,59 γιουάν. Η Κίνα προωθεί πράσινους πόρους τα τελευταία χρόνια, όπως τον άνεμο και τον ήλιο, για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση και να ενισχύσει την ποιότητα της ανάπτυξής της.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!