Το πολυνομοσχέδιο στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου -Τι θα πει ο Τσίπρας

Με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 10:30 το πρωί, κάνει ποδαρικό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη νέα χρονιά, επιχειρώντας ενέσεις αισιοδοξίας στους υπουργούς του εν όψει των δύσκολων ημερών που ακολουθούν. 

Με την κίνηση αυτή εξάλλου ο κ. Τσίπρας ξορκίζει και τα σενάρια του ανασχηματισμού. Που είναι γνωστό ότι οδηγούν σε ... παράλυση τους περισσότερους υπουργούς, αλλά και τους μηχανισμούς των υπουργείων. 

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού στην πραγματικότητα ,βέβαια, δεν ανοίγει την πολιτική αυλαία για το 2018, καθώς έρχεται σε συνέχεια της τεταμένης και πολιτικά γεμάτης πρώτης εβδομάδας του χρόνου. Ο Πρωθυπουργός όλες τις προηγούμενες μέρες είχε να αντιμετωπίσει σειρά από ανοιχτά μέτωπα. Από την υπόθεση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που έχει οδηγήσει την ένταση με τους γείτονες στο ζενίθ, μέχρι το Σκοπιανό και το πλούσιο παρασκήνιο που οδήγησε στον -προς στιγμήν- κοινό βηματισμό της κυβέρνησης αλλά και την έντονη αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να πει κανείς ότι στο Μαξίμου βρίσκονταν σε κλίμα εορταστικό. 
 
Τι θα πει ο Τσίπρας για πολυνομοσχέδιο - πολιτικό σχεδιασμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα επιλέξει να μιλήσει κυρίως για όσα απασχόλησαν την συζήτησητην προηγούμενη περίοδο, αλλά θα επιστρέψει στην προνομιακή κατά το μαξίμου ατζέντα της οικονομίας. 

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων με το βάρος να δίνεται κυρίως στην ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης που θα εγκαινιάσει και την περίοδο της τελικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές τόσο για τη ρύθμιση του χρέους όσο και για το μεταμνημονιακό καθεστώς εποπτείας της ελληνικής οικονομίας. 
 
Με αυτό το αφήγημα ο κύριος Τσίπρας θα επιχειρήσει να δημιουργήσει θετικό κλίμα όχι μόνο στους Υπουργούς, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα να ψηφίσει το διόλου ευκαταφρόνητο πακέτο των προαπαιτούμενων. 
 
Σύμφωνα με όσα έλεγαν συνεργάτες του στο iefimerida στην ομιλία του θα τονίσει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αλλά και την θετική πορεία των ελληνικών ομολόγων και θα εκφράσει την βεβαιότητα για το τέλος της μνημονιακής εποχής τον Αύγουστο του 2018. 
 
Σε δεύτερο πλάνο το Σκοπιανό 

Τέλος, η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει και αναφορά στην ανάγκη και τη δυνατότητα επίλυσης του Σκοπιανού. Με δεδομένο όμως ότι οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γείτονος περνούν τις επόμενες μέρες σε φάση εντατικοποίησης δεν αναμένεται το ζήτημα να είναι στην ατζέντα της συζήτησης , αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί και μια σύντομη ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών.
 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!