Έφοδος στα γραφεία του προέδρου του Eurogroup

Έρευνα πραγματοποίησε η πορτογαλική αστυνομία στα γραφεία του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας και νεόκοπου προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. Το πορτογαλικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει την είδηση.

Όπως μεταδίδει το politico οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι «συνεργάζεται πλήρως» με την έρευνα και θα θέσει στη διάθεση των αρχών ό,τι τους ζητηθεί.

Πορτογαλικά μέσα αναφέρουν ότι η έρευνα συνδέεται με κατηγορίες για ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση μίας εταιρείας real-estate που ανήκει σε συγγενείς του προέδρου της Μπενφίκα.

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν επιβεβαιώνονται από την Εισαγγελία, ενώ ο Σεντένο είχε αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε τέτοιες κατηγορίες τον Σεπτέμβριο, όταν είχαν έρθει για πρώτη φορά στο φως.

Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, γνωστός για την υποστήριξή του στην ομάδα της Λισαβόνας, δέχθηκε πρόσφατα κριτική μετά από αποκαλύψεις ότι ζήτησε θέσεις στην προεδρική σουίτα του Ντα Λουζ για να παρακολουθήσει ματς εναντίον της Πόρτο. Τότε το γραφείο του Σεντένο είχε απαντήσει ότι το αίτημα έγινε για λόγους ασφαλείας.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!