Σύμφωνο εφ'όλης της ύλης τον Φεβρουάριο με τη FYROM

Οπως αποκάλυψε χτες το βράδυ ο υπουργός εξωτερικών μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, η Αθήνα  θα προτείνει το όνομα να είναι σύνθετη ονομασία όχι στα αγγλικά αλλά στα σλαβικά και αμετάφραστη.

Το σύμφωνο αυτό, όπως το ονόμασε ο κ. Κοτζιάς, θα περιλαμβάνει τις προτάσεις για τον αλυτρωτισμό, τη διεθνή και περιφερειακή θέση του γειτονικού κράτους και μια θετική ατζέντα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Διευκρίνισε ότι δεν σημαίνει ότι οι προτάσεις αυτές θα γίνουν αποδεκτές και ότι το τελικό σύμφωνο μπορεί να είναι αυτό με τροποποιήσεις.

"Αν λυθεί το ονοματολογικό, η Ελλάδα θα είναι το φιλικό κράτος για τα Σκόπια" υπογράμμισε.

Στο σύμφωνο ακόμη θα υπάρχουν προτάσεις και για το Σύνταγμα ενώ υπενθύμισε με νόημα ότι το 1977 η Ελλάδα αποδέχτηκε την καθιέρωση στον ΟΗΕ της "μακεδονικής" γλώσσας.

Ο υπουργός εξωτερικών διέψευσε ακόμη τα σενάρια που ακούγονται περί ενδεχόμενης "ειδικής σχέσης" του ΝΑΤΟ με την ΠΓΔΜ λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στη μια και μισή το μεσημέρι ο Μάθιου Νίμιτς θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου εξωτερικών ενώ δεν υπάρχει στο πρόγραμμα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!