Παπαδημούλης: «H ελληνική κυβέρνηση καλείται να σχεδιάσει με προσοχή την "επόμενη μέρα"»

«Το 2018 αναμένεται να είναι χρονιά-ορόσημο για το μέλλον της χώρας, με την ελληνική κυβέρνηση να καλείται να σχεδιάσει με προσοχή την "επόμενη μέρα"» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart».

«Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την περίοδο 2019-2023 είναι ένα εθνικό σχέδιο, αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και κυρίως εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που συμπιέστηκαν δυσανάλογα από τις πολιτικές λιτότητας» γράφει ο κ. Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι «η παραγωγική ανασυγκρότηση και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας αποτελούν τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να μπει η οικονομία σε σταθερά ανοδική και αναπτυξιακή τροχιά και να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν πίσω τους δημόσια ελλείμματα και χρέη λόγω αλόγιστης σπατάλης, απουσίας σχεδίου και μεταρρυθμιστικής στρατηγικής, με τα δεκάδες σκάνδαλα που συσσώρευσαν επί χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα οικοδομεί σχέσεις πολυμερούς συνεργασίας που καθιστούν τη χώρα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια και στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, και συμβάλλει με μεθοδικότητα στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο Κυπριακό και στη διαδικασία διεύρυνσης της Ε.Ε. προς τα Δυτικά Βαλκάνια», ενώ για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ σημειώνει ότι «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τίθενται οι βάσεις επίλυσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, μακριά από το αδιέξοδο εθνικιστικό παραλήρημα της ΝΔ».

Για τη στάση της ΝΔ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκτιμά ότι «η αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονή ξεφεύγει από το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, διολισθαίνει διαρκώς στη σφαίρα της μικροπολιτικής, η οποία αγγίζει ακόμα και εθνικά θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, και καταλήγει πολλές φορές στην παραγωγή ψευδών ειδήσεων, και ακόμη χειρότερα, σε μια ακραία ρατσιστική ρητορική μίσους».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υποστηρίζει, επίσης, ότι «η ΝΔ έχει σταθεί απέναντι σε κάθε προοδευτική μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αφορά στην ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της διαφάνειας», προσθέτοντας πως «μοναδική προτεραιότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η πτώση της ελληνικής κυβέρνησης και η επαναφορά των ίδιων αποτυχημένων οικονομικών και πολιτικών ''συνταγών'' που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!