Κύπρος: Ακυρες οι Navtex που εξέδωσε η Αγκυρα για την κυπριακή ΑΟΖ

Οι Navtex, που εξέδωσε η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ «δεν ισχύουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Για εμάς αυτές οι navtex, αυτές οι οδηγίες, δεν υπάρχουν. Έχουν ήδη ακυρωθεί και κανείς δεν λαμβάνει υπόψη ή προσδίδει την όποια νομιμότητα σε αυτές», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κύπρου είναι η «καλύτερη απάντηση προς την Τουρκία», ενώ προσέθεσε ότι τα αποτελέσματα της εν εξελίξει γεώτρησης αναμένονται σύντομα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι πρόκειται για τη συνήθη, προσφιλή τακτική της Τουρκίας, που βλέπουμε εδώ και καιρό, και η οποία εκδηλώνεται είτε με δημόσιες δηλώσεις, είτε με τέτοιες ενέργειες.

Για την επίθεση κατά της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Afrika o κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση κινείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παρέπεμψε και στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Φεβρουάριο, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να εγείρει το θέμα. Πρσέθεσε ότι εντός Απριλίου αναμένεται να ετοιμαστεί και το πρώτο προσχέδιο της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, όπου τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει πετύχει να συμπεριληφθούν και οι υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που αφορούν και την Κύπρο. Δηλαδή, συμπλήρωσε, αναδεικνύεται η ευθύνη της Τουρκίας για το ό,τι γίνεται στις κατεχόμενες περιοχές.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!