Β. Κορέα: «Γάβγισμα λυσσασμένου σκύλου» τo tweet του Τραμπ για το πυρηνικό κουμπί

«Σπασμό ενός παράφρονα» χαρακτήρισαν τα κρατικά ΜΜΕ της Πιονγιάνγκ το πρόσφατο tweet του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο κόμπαζε ότι έχει «μεγαλύτερο πυρηνικό κουμπί» από τον Κιμ.

Σε ομιλία του για το Νέο Έτος ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας είχε προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον ότι έχει πάνω στο γραφείο του το «πυρηνικό κουμπί» προκαλώντας την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου, που έγραψε στο Twitter: «Ας τον ενημερώσει κάποιος από το λιμοκτονών και εξαντλημένο καθεστώς του ότι κι εγώ διαθέτω ένα πυρηνικό κουμπί, αλλά είναι πολύ πιο μεγάλο και πιο δυνατό από το δικό του, και το δικό μου λειτουργεί!»

Κι η Rodong Simung, όργανο του κρατικού μηχανισμού, σχολίασε -με αρκετή καθυστέρηση- ότι πρόκειται για τον «σπασμό ενός παράφρονα» ο οποίος έχει τρομάξει από την ισχύ της Βόρειας Κορέας και «το γάβγισμα ενός λυσσασμένου σκύλου».

«Ο σπασμός του Τραμπ την Πρωτοχρονιά αντανακλά την απελπισμένη διανοητική κατάσταση ενός loser, που απέτυχε να θέσει υπό έλεγχο την έντονη πρόοδο του στρατού και του λαού της ΛΔΚ [Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας]. Η μπλόφα του αρκεί μόνον για να τον διαγνώσουν ως ψυχοπαθή», προσθέτει το φερέφωνο του κομμουνιστικού καθεστώτος εκτιμώντας ότι ο Τραμπ «υποφέρει από διαταραχές προσωπικότητας που συνδέονται με τον θυμό και τη σχιζοφρένεια».

Σε πρόσφατο άρθρο της Rodong Sinmun είχε αναφερθεί στο βιβλίο “Fire and Fury: Ιnside the Trump White House” που παρουσιάζει τον ένοικο του Λευκού Οίκου ως έναν άνθρωπο που δεν αντιλαμβάνεται το βάρος του αξιώματός του και τις ικανότητες του οποίου αμφισβητεί ο περίγυρός του. Η βορειοκορεατική εφημερίδα έγραψε ότι οι τεράστιες πωλήσεις του βιβλίου «προβλέπουν την πολιτική του κατρακύλα» κι αντανακλούν τον εξευτελισμό του.

Διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν ότι γλώσσα σαν κι αυτή δεν είναι ασυνήθιστη για βορειοκορεατικά ΜΜΕ, αλλά είναι σπάνια για Αμερικανό πρόεδρο η ετοιμότητα να απαντά σε ανάλογο ύφος...


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!