Η Samsung ανακοίνωσε πως θα λανσάρει τηλεόραση 146 ιντσών με MicroLED τεχνολογία

Η Samsung ανακοίνωσε στο CES tech show στο Λας Βέγκας πως θα κυκλοφορήσει μια γιγαντιαία τηλεόραση 146 ιντσών που θα ονομάζεται «Το Τείχος».

 

Η τηλεόραση διαθέτει μια μικρο-LED τεχνολογίας οθόνη, η οποία θεωρείται ανώτερη εναλλακτική λύση από την OLED, διότι προσφέρει βαθιά μαύρα χρώματα αλλά ταυτόχρονα και πιο φωτεινές αποχρώσεις.

 

Η Samsung αναφέρει επίσης ότι η τεχνολογία της θα επιτρέπει την παραγγελία τηλεοράσεων με προσαρμοσμένα μεγέθη.

 

 

 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η οθόνη αποτελείται ουσιαστικά από πολλές μικρότερες μονάδες που μπορούν να ρυθμιστούν για να σχηματίσουν ασυνήθιστες διαστάσεις - ένα παράδειγμα που μιας κατακόρυφης και υπερβολικά πλατιάς τηλεόρασης παρουσιάστηκε εν συντομία στην έκθεση.

 

Η μικρο-LED οθόνη, χάρη στα LED που εκπέμπουν αυτόματα, επιτρέπει μια φωτεινή εικόνα χωρίς την ανάγκη οπίσθιου φωτισμού.

 

Οι οπίσθιοι φωτισμοί καθιστούν συνήθως δύσκολη την παραγωγή μαύρου χρώματος στην οθόνη επειδή ο φωτισμός τους διαχέεται πέρα από τα πίξελς στα οποία στοχεύουν.

 

 

 

Η Sony προσπάθησε να παράγει τηλεοράσεις κατασκευασμένες με τη χρήση της ίδιας τεχνολογίας το 2012, αλλά αποδείχτηκαν πάρα πολύ ακριβές για να βγουν σε μαζική παραγωγή.

 

Η απόφαση της Samsung να στοιχηματίσει στις οθόνες μικρο-LED είναι άμεσα ανταγωνιστική ως προς τους αντιπάλους της που έχουν επιλέξει να προχωρήσουν με οθόνες OLED.

 

Η Samsung δεν έχει ακόμη αποκαλύψει λεπτομέρειες για την τιμή, αλλά εκτιμάται πως θα είναι αρκετά υψηλή.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!