Ήξεραν από το 2016...

Δεκαεπτά νεκροί και δώδεκα τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός της 291ης ένοπλης επίθεσης σε αμερικανικό σχολείο από τις αρχές του 2013. Ο πόνος από τη φριχτή επίθεση στη νοτιοανατολική Φλόριντα παραμένει αβάστακτος και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν μπορούσε να αποφευχθεί το φονικό. 

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ που κατηγορείται ότι σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της Φλόριντας είχε βρεθεί στο επίκεντρο ερευνών της αστυνομίας και κρατικών αξιωματούχων από το 2016 καθώς είχε δώσει αφορμές μετά την ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, οι αρχές αποφάνθηκαν ότι λάμβανε επαρκή ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας South Florida Sun Sentinel, ένα βίντεο που γύρισε ο Κρουζ όπου εμφανιζόταν να κόβει το χέρι του κι είχε αναρτηθεί στο Snapchat τον Σεπτέμβριο του 2016, προκάλεσε την ανησυχία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών Ανηλίκων και Οικογένειας της Φλόριντας.

«Ο Κρουζ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι σκόπευε να πάει να αγοράσει ένα όπλο. Δεν γνωρίζουμε για ποιον σκοπό θέλει να αγοράσει το όπλο» αναφέρεται στην αναφορά που συντάχθηκε, αφού αστυνομικοί ανέκριναν τον νεαρό άνδρα, γράφει η South Florida Sun Sentinel.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι ερευνητές τελικά αποφάσισαν ότι ο Κρουζ -τότε ηλικίας 18 ετών- λάμβανε επαρκή βοήθεια από ειδικούς ψυχικής υγείας και από το σχολείο του και ότι η απειλή που αντιπροσώπευε ήταν μικρή.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο Κρουζ είχε αναρτήσει προσβλητικά σχόλια για τους εβραίους, τους Αφροαμερικανούς και τους ομοφυλόφιλους σε μια κλειστή ομάδα διάλογου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Ο Κρουζ σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην συμμαθητών του οπλοφορούσε πολύ συχνά και ερχόταν σε προστριβές με πολλούς από τους δασκάλους του.

Η «Washington Post» επικαλείται λογαριασμό στο Instagram που φαίνεται ότι ανήκει στον δράστη και στον οποίο εμφανίζονται πολλές φωτογραφίες όπλων.

Μια από αυτές δείχνει ένα όπλο με ακτίνες λέιζερ να στοχεύει σε έναν συνοικιακό δρόμο, ενώ μια δεύτερη δείχνει τουλάχιστον έξι καραμπίνες και περίστροφα εκτεθειμένα πάνω σε ένα κρεβάτι με τη λεζάντα «οπλοστάσιο».

Να σημειώσουμε πως την Παρασκευή το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) παραδέχθηκε ότι δεν ερεύνησε επαρκώς, νωρίτερα φέτος, μια πληροφορία που δέχθηκε ότι ο Κρουζ έχει στην κατοχή του ένα όπλο και διατυπώνει την επιθυμία να σκοτώσει.

Στο μεταξύ, στο στόχαστρο μιας μαθήτριας του λυκείου της Φλόριντας, βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λόγω των διασυνδέσεών του του με την NRA, το πανίσχυρο λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ.

«Προς όλους τους πολιτικούς άνδρες που αποδέχθηκαν τις δωρεές της NRA, Ντροπή σας» φώναξε η Έμα Γκονζάλες κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της οπλοκατοχής στο Φορτ Λοντερντέιλ, επικρίνοντας με δριμύτητα τον Τραμπ.  

Την Πέμπτη, στο σύντομο διάγγελμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε σε ένα «έθνος που υποφέρει» και υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών», πιστός στο πνεύμα όσων έγραψε νωρίτερα όταν σε ένα tweet χαρακτήρισε τον δράστη του μακελειού «ψυχικά διαταραγμένο» πρόσωπο.  


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!