Νίκη με Βαλένθια και Μπράουν θέλει ο Ολυμπιακός

Σε πρώτη φάση, το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό (15-7) είναι να νικήσουν απόψε (21.00, NS1) στο ΣΕΦ τη Βαλένθια (8-14) του Ερικ Γκριν για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Αφενός για να διατηρηθούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, και συνεπώς σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας, και αφετέρου για να αρχίσουν να ξεπερνάνε σιγά σιγά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η απώλεια του Κυπέλλου από την ΑΕΚ στον τελικό του περασμένου Σαββάτου.

Σε δεύτερη φάση, είναι να προχωρήσουν το θέμα της «προσθήκης και όχι αλλαγής ξένου», όπως διευκρίνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ολα δείχνουν ότι ο Μακεδόνας τεχνικός έχει ανάψει το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Αμερικανό Μπόμπι Μπράουν.

Ο 32χρονος γκαρντ έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ότι διαθέτει πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία, μιας και έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες και στην Ευρωλίγκα, της οποίας το 2013 είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της Σιένα.

Ηταν η χρονιά που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει το back to back στο Λονδίνο.

Εχει παίξει επίσης σε Αλμπα Βερολίνου, Πρόκομ Τρεφλ, Αρη, Ολντενμπουργκ και Μπεσίκτας, ενώ έχει αγωνιστεί και στο ΝΒΑ με τους Κινγκς, τους Τίμπεργουλβς και τους Ρόκετς.

Το θέμα είναι ότι σε όλες τις ομάδες του είχε ακριβώς τον ρόλο του Σπανούλη, ως combo guard. Οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και από μέρα σε μέρα αναμένεται το αποτέλεσμά τους, αφού ούτως ή άλλως καταληκτική ημερομηνία προσθηκών είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Πάντως το ματς με τη Βαλένθια δεν θα έχει μόνο κεντρικό πρόσωπο τον Ερικ Γκριν που επιστρέφει ως αντίπαλος, αλλά και τον Γάλλο φόργουορντ Κιμ Τιλί, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα».

● Στον Παναθηναϊκό θα περιμένουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για να δουν αν θα ακολουθήσουν την αποστολή (αναχωρεί σήμερα) στη Μόσχα οι Αντετοκούνμπο και Λοτζέσκι για το αυριανό ματς με τη Χίμκι του Μπαρτζώκα. Αντίθετα ο Γκάμπριελ έχει τεθεί εκτός μάχης.

● Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, δήλωσε ότι η Εθνική Ελλάδας αισθάνεται ζεστασιά όποτε αγωνίζεται στα «Δύο Αοράκια» και αν συνεχιστεί αυτό ενδέχεται το συγκεκριμένο γήπεδο να γίνει μόνιμη έδρα της. Η προετοιμασία για το αυριανό ματς με την Εσθονία συνεχίστηκε με μοναδικό ερωτηματικό τη συμμετοχή του Λαρεντζάκη.

● Ο Νίκος Λάσκαρης απάντησε θετικά στην πρόταση που του έγινε για να εξουσιοδοτήσει μία τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους Λευτέρη Αρβανίτη, Νίκο Ζεϊμπέκη και Παναγιώτη Καπάζογλου, η οποία θα «τρέξει» τα θέματα που απασχολούν την ομάδα του Αρη.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!