Σούπερ ντέρμπι στο Καραϊσκάκη!

Ποιος είπε ότι τα ντέρμπι στην Ελλάδα κρατούν… 90 λεπτά; Μπορεί και σε άλλα πρωταθλήματα του κόσμου να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, όμως στο δικό μας αρχίζουν πολύ νωρίτερα από την επίσημη σέντρα και ολοκληρώνονται πολύ αργότερα! 

Από τον... κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση ούτε το μεθαυριανό, τρίτο στη σειρά (και θα υπάρχει και τέταρτο) παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκη.

Οι ερυθρόλευκοι δεν λένε να πιστέψουν ότι θα σφυρίξει και πάλι ο Τάσος Παπαπέτρου, από τον οποίο έχουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία στον περυσινό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και γι' αυτό το λόγο ζήτησαν την αντικατάστασή του, δίνοντας μάλιστα προθεσμία 24 ωρών στην ΕΠΟ, διαφορετικά απειλούν με προσφυγή στην ΟΥΕΦΑ! 

Το αίτημα γνωστοποιήθηκε διά επιστολής που έστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, την οποία και υπογράφει ο εκ των αντιπροέδρων Σάββας Θεοδωρίδης και είχε ως αποδέκτες την ΕΠΟ (Γραμμένος), την ΚΕΔ (Περέιρα), το υφυπουργείο Αθλητισμού (Γ. Βασιλειάδης) και την ΟΥΕΦΑ.

Οι ερυθρόλευκοι θεωρούν ως δικαίωσή τους το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που λειτουργεί και ως «τοποτηρητής» του ελληνικού ποδοσφαίρου διά του Λάζοβιτς θα προσθέσει δύο ξένους αρχιδιαιτητές και εκτιμούν ότι αυτοί θα αντικαταστήσουν τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη, τους οποίους θεωρούν ως αποκλειστικά υπεύθυνους για τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών, ανάμεσά τους και του Παπαπέτρου, αλλά και του Σιδηρόπουλου, που θα είναι τέταρτος στο ντέρμπι. 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί ένα ακόμη τεστ και για τον Οσκαρ Γκαρθία, αφού μετά το πρώτο ραντεβού του Κυπέλλου το οποίο το έβγαλε χωρίς να βραχεί, ψάχνει το (νικηφόρο) αποτέλεσμα που θα του δώσει πόντους στην εκτίμηση της ηγεσίας, αλλά και των οπαδών του Ολυμπιακού. 

Ετσι κι αλλιώς, τα τελευταία χρόνια τα ματς των «κόκκινων» με τους κιτρινόμαυρους κρίνουν τη δουλειά των προπονητών, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο περσινό έμεινε ο Μπέντο και έφυγε ο Κετσπάγια, ενώ σε αυτό του πρώτου γύρου απολύθηκε ο Χάσι.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Καταλανός τεχνικός δεν θέλει να γίνει μέλος αυτής της παρέας, πόσο μάλλον από τη στιγμή που θα βρει μπροστά του ξανά την ΑΕΚ και στο δεύτερο παιχνίδι του Κυπέλλου. 

Από εκεί και πέρα, η διαιτησία δεν είναι η μοναδική σοβαρή «εκκρεμότητα» που υπάρχει για το ντέρμπι. Είναι και αυτή που έχει να κάνει με το αν θα προλάβει η αστυνομία να βρεθεί και στο Καραϊσκάκη από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, αν και το μεσημέρι θα γίνει στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο.

Επισήμως, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είχε καμία ενημέρωση για ύπαρξη προβλήματος, το οποίο θα άλλαζε την ώρα έναρξης ή την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, όμως, με την... οργάνωση που μας διακρίνει σε όλους τους τομείς, ποιος μπορεί να είναι βέβαιος;

Στα άκρα οδηγείται η σχέση του Ολυμπιακού με την ΕΠΟ! Μετά τις επιστολές της πειραϊκής εταιρείας, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των «ερυθρολεύκων», τους οποίους κατηγόρησε ότι «μετέρχονται κάθε μέθοδο προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν κάθε διαδικασία εξυγίανσης, στην προσπάθειά τους αυτή δεν διστάζουν μάλιστα να εξευτελίσουν το ποδόσφαιρο της χώρας μας και σε διεθνές επίπεδο». 

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τοποθέτηση του διευθυντή επικοινωνίας του, Κ. Καραπαπά, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τόλμησε να υποστηρίξει εγγράφως ότι ο Ολυμπιακός ξεφτιλίζει την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, η μόνη ομάδα που τα τελευταία χρόνια σηκώνει την ελληνική σημαία στην Ευρώπη έγινε ξαφνικά η ομάδα που “ξεφτιλίζει” το ποδόσφαιρο των δήθεν “εξυγιαντών”». 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!