Τζανακόπουλος: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, χθες τα μεσάνυχτα, στα Ίμια. 

 

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, παραδέχτηκε πως το Μαξίμου προβληματίζεται από την τουρκική προκλητικότητα που εντείνεται το τελευταίο διάστημα. 

 

 

Υπάρχουν δύσκολα διαχειρίσιμα προβλήματα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μία γενικευμένη αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή και η γειτονική χώρα «δεν συμβάλλει με τη συμπεριφορά της για να ξεπεραστούν οι αναταράξεις, το αντίθετο», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος. 

 

Ερωτηθείς αν ανησυχεί η κυβέρνηση για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, τονίζοντας ωστόσο πως χρειάζεται «ψυχραιμία και νηφαλιότητα» στη διαχείριση της κατάστασης.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!