Περιμένουν τη... Βουλή για να αποφασίσουν UPD

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες της «Εφ.Συν.» για περίεργες κινήσεις δικαστών με στόχο την αφαίρεση της υπόθεσης Φρουζή από τον ανακριτή, την ώρα που δεν έχει ακόμα περατωθεί η προανάκριση που διενεργεί η εισαγγελία διαφθοράς. Η απαιτούμενη συλλογή 20 υπογραφών προκειμένου να συγκληθεί η ολομέλεια του Εφετείου και να αποφασίσει για το θέμα αυτό μάθαμε ότι προς το παρόν έχει «παγώσει» ενώ έχουν συγκεντρωθεί 16 υπογραφές. 

Το πρωτάκουστο όμως είναι ότι το «πάγωμα» αυτό σχετίζεται απολύτως με τα αποτελέσματα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, όπως τουλάχιστον διαρρέεται από νωρίς το μεσημέρι μέσω δικαστικών πηγών. Με δύο λόγια η δικαιοσύνη και συγκεκριμένα κάποιοι δικαστές εξαρτούν τις κινήσεις τους από τις αποφάσεις των βουλευτών. Αν τελικά περάσει η πρόταση της πλειοψηφίας για 10 κάλπες το πιθανότερο είναι να κατατεθεί και το αίτημα. Αυτό μοιάζει απολύτως καινοφανές και πρωτάκουστο ειδικά όταν όλο το τελευταίο διάστημα γίνονται συνεχείς επικλήσεις προκειμένου να αφεθεί απερίσπαστη η  δικαιοσύνη στο έργο της.

Όσο για αυτό καθαυτό το αίτημα είναι όπως δήλωσε και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλη Θάνου, μη σύννομο δεδομένου ότι προσκρούει καθαρά στο Νόμο 4022/2011 και ειδικά όταν το αρ. 29 του Ποινικού Κώδικα δεν τροποποιήθηκε ποτέ και επομένως δεν μπορεί για κανένα λόγο να αφαιρεθεί στην παρούσα φάση η υπόθεση από τους εισαγγελείς διαφθοράς  

 

 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!