Δελτίο τύπου για την 1 η μέρα του αναπτυξιακού συνεδρίου των 303 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών.




303


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΚΜ
Ο απόηχος του συνεδρίου ανάπτυξης- τραπέζι χωροταξίας
Μας εμπαίζουν, για τις καταστροφικές διατάξεις του χωροταξικού

          Επιτείνονται οι ανησυχίες και οι αγωνίες μετά τις δηλώσεις κ. κ. Σταθάκη και Φάμελλου και για τις μετεγκαταστάσεις= λουκέτα και για την ερήμωση από τους παράνομους χάρτες Σεβέζο στη δυτική Θεσσαλονίκη.
          Δήλωσαν ότι δεν θέλουν τις μετεγκαταστάσεις, αλλά με τις προϋποθέσεις που λέει ο νόμος, δηλ ... μετεγκαταστάσεις, αφού γίνουν 1-2 βιπα. Είναι εμπαιγμός η δήλωση αυτή, γιατί δεν καλύπτει έστω στα λόγια ούτε το 10% της παραγωγής του 90% εκτός οργανωμένων περιοχών. Άλλωστε μια περιοχή με μια πινακίδα γίνεται βιπα. Τι θα γίνουν οι άλλοι? Γίνονται παραδεκτά και επίσημα τα λουκέτα, όπως επισημαίνουμε 2 χρόνια. Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας.
          Για την Σεβέζο, ο Αναπληρωτής και η νέα εισήγηση ΠΚΜ, δέχεται αν είναι δυνατόν ... νέες Σεβέζο εντός αστικού ιστού και χάρτες ερήμωσης του πληθυσμού, κατά αντίθεση της οδηγίας Σεβέζο ΙΙΙ. Ακούστηκε ότι θα προστατευθούν οι κάτοικοι, ... εννοώντας με τους χάρτες και μη λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων τους, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή οδηγία. Αντί να ληφθούν μέτρα για τον λέβητα, να εκκενωθεί η πολυκατοικία!
          Αν είναι δυνατόν.
          Ζητούμε την παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού για την διόρθωση αυτών των 2 καταστροφικών διατάξεων.  Ποια ανάπτυξη, ποιες επενδύσεις με τα νέα λουκέτα και την νέα ερήμωση δυτικά!

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ 303 ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

κύριοι Υπουργοί,
με θετικές προσδοκίες είμαστε σήμερα στο συνέδριο, λαμβάνοντας υπόψιν την πληθώρα των θεμάτων και την δυνατότητα υποβάθμισης κάποιων σπουδαίων από αυτά. Όμως κανείς από εσάς δεν θέλει να ακούσει στα σοβαρά- με τις όποιες ευθύνες, το μεγαλύτερο και αναπτυξιακό ή καταστροφικό θέμα που είναι το χωροταξικό της ΠΚΜ. Είμαστε 303 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών, με ± το 1/2 του ΑΕΠ της ΠΚΜ, για το συγκεκριμένο θέμα. Συμπλέουν ενυπόγραφα βουλευτές, Ευρωβουλευτές, 5 Δήμοι, η ΠΕΔ με 80 δήμους, 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη. Μας φέρνουν απέναντι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, χωρίς καμία εξουσιοδότηση επί του συγκεκριμένου. Η νέα εισήγηση της ΠΚΜ 19/03/18 είναι χειρότερη του 2015. Αφανίζει χαμηλή + μέση όχληση, νέα ή υφιστάμενη, 2-3.000 επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια. Επιζητεί να μετατρέψει επιλεκτικά και μόνο τη δυτική Θεσσαλονίκη σε “κρανίου τόπο” με την νέα εισήγηση για εγκατάσταση ακόμη και νέων μονάδων Σεβέζο, εντός αστικού ιστού σήμερα με νέους κύκλους ερήμωσης του πληθυσμού. Αν είναι δυνατόν. Δεν υπάρχουν στην Αθήνα ή στην ΕΕ. Κλείνουν άλλες 3-5.000 μικρές επιχειρήσεις από την ερημοποίηση δυτικά.  Σήμερα η δυτική Θεσσαλονίκη σας φιλοξενεί. Ελάτε μια βόλτα 1.000 μέτρα πιο κάτω. Βούρκος όλη η δυτική Θεσσαλονίκη. Ακυρώνεται το επιχειρηματικό πάρκο που χρόνια όλοι περιμένουν. Και αυτό μόνο από την χωροταξία και την ανύπαρκτη για την περίπτωση Σεβέζο. Διαμαρτύρονται όλοι, Δεσπότες, Δήμαρχοι, πολίτες. Πρώτες οι επιχειρήσεις “κλείνουν”, μετά φουντώνει η ανεργία και τα συσσίτια. Θέλουμε και προτείνουμε καθαρές λύσεις: για τις νέες και υφιστάμενες εγκαταστάσεις χαμηλής και μέσης όχλησης ρυθμίσεις παραμονής και ενθάρρυνσης, όπως στην Αθήνα. Για την δυτική Θεσσαλονίκη, να ληφθούν μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων Σεβέζο μέχρι 01/06/15, ΝΑΙ 2015. Να το εφαρμόσει η ΠΚΜ και να μην κάνει τα στραβά μάτια σε βάρος των πολιτών. Αυτά προβλέπει η Ευρωπαϊκή οδηγία και το διατυπώνει επίσημα η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. 
Σας παραδίνουμε ανοικτή και θετική επιστολή για τον κ. ΠΘ, παρακαλούμε να αναγνωσθεί δημόσια.
303
                                                                                                                                          26/03/18

Ανοικτή Επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό,

Θέμα: ανάπτυξη με επενδύσεις, αποφυγή και διόρθωση των καταστροφικών διατάξεων του περιφερειακού χωροταξικού. Η διαδικασία, η ομηρεία και η νέα αποεπένδυση 3 χρόνια, μετά 8 χρόνια κρίσης. Ποια ανάπτυξη, ποιες επενδύσεις θα γίνουν με τα λουκέτα και την ερήμωση μόνο δυτικά και σε όλη την ΠΚΜ επίσημα θεσμοθετημένα. Δεν ισχύουν στην Αθήνα και όλη την ΕΕ. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

          Έχουμε αναφερθεί σε Σας για το θέμα των καταστροφικών διατάξεων του Περιφερειακού Χωροταξικού.
          Από το 2015, παραμένει 2-3 χρόνια αδιόρθωτο. Ακόμη και οι νέες εισηγήσεις της ΠΚΜ είναι χειρότερες. Περιέχει 2 καταστροφικές διατάξεις που απειλούν χιλιάδες επιχειρήσεις με νέα  επιβαλλόμενα λουκέτα και ερήμωση:
1) Προβλέπει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση σε οργανωμένους θύλακες μέχρι ή από 31/12/17. Μόνο στη ΠΚΜ, και όχι στην Αθήνα ή αλλού. Αφορά εγκαταστάσεις νέες, υφιστάμενες, χαμηλή και μέση όχληση. Σημειώνει χωρίς ουσία “αντιμετώπιση και στήριξη” για το10% του 90% της παραγωγής, αντί να προσθέσει όπως στην Αθήνα αδιακρίτως όλες οι μονάδες “προσκαλούνται και ενθαρρύνονται”.
2) Προβλέπει την κατά παράνομο τρόπο ερήμωση μόνο της δυτικής Θεσσαλονίκης με τους χάρτες ή λεκτικά Σεβέζο. Δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, στην Αθήνα ή ΕΕ. Αντί να ληφθούν μέτρα προστασίας εντός των ορίων των εγκαταστάσεων, προβλέπονται με σκανδαλώδη τρόπο ακόμη νέες μονάδες Σεβέζο εντός αστικού ιστού. Αν είναι δυνατόν!
          Δύο (2) μέτρα και δύο (2) σταθμά. Προκαλείται διχασμός και εμφύλιος.
          Αιτούμεθα την διόρθωση -εξάλειψη των καταστροφικών διατάξεων, οι 303 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με ~15.000 προσωπικό και πολλά δις € πωλήσεις, ± το 1/2 ΑΕΠ της ΠΚΜ. Συμπλέουν ενυπόγραφα 4 Ευρωβουλευτές, 8 Βουλευτές, η ΠΕΔ.ΚΜ με 80 Δήμους, οι 5 Δήμοι με 400.000 κατοίκους και οι 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη. Η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση.
          Έγιναν πέντε 5 μεγάλες δημόσιες συναντήσεις των 50-200 ατόμων, με συμμετοχή και την στήριξη όλων, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Περιφερειακών και δημοτικών  αρχόντων και φυσικά επιχειρήσεων και πολιτών.
          Είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό ή καταστροφικό θέμα της περιοχής. Η ημερομηνία 31/12/17 πέρασε. Οι πολεοδομίες ήδη δεν δίνουν άδειες, τα ΓΠΣ, π.χ. Θεσσαλονίκης εγκρίνονται με τις καταστροφικές διατάξεις, λόγω του υπερκείμενου περιφερειακού χωροταξικού. Η νέα αποεπένδυση άρχισε, ήδη ακυρώνονται επενδύσεις!
          Κρύβονται συμφέροντα, που αποτρέπουν την επίλυση, στην γραφειοκρατία και σε υψηλότερα κλιμάκια. Η υψηλή όχληση, το παραδέχτηκε ... με τον απίστευτο μηχανισμό παρακολούθησης και φίμωσης πολιτών που αντιδρούν στην ερήμωση της δυτικής Θεσσαλονίκης. Γίνεται κερδοσκοπία αξιών γης, με τις εξαιρέσεις ανατολικά και την ταυτόχρονη ερήμωση δυτικά. Που είναι το δόγμα της ισόρροπης ανάπτυξης δυτικά -ανατολικά.
          Παρακαλέσαμε να μας ορίσετε συνάντηση, πλην όμως διαπιστώνουμε διαδικαστικές δυσκολίες, παρά την θετική προφορική σας εντολή 2 φορές, να συναντηθούμε την επόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη. Τόσο κόσμο συναντάτε.
          Αντιλαμβανόμαστε ότι παρά τις καλές προθέσεις, κάποια ΜΗ επείγουσα αντίληψη του επείγοντος της σοβαρότητας του προβλήματος. Από την άλλη υπάρχει προθυμία για μικρότερα θέματα, και καλώς γίνεται. Την ίδια ώρα Οι κύκλοι Σεβέζο, κλείνουν βίαια δεκάδες σχολεία, κέντρα υγείας, ξενοδοχεία και αποτρέπει επενδύσεις μόνο δυτικά. Αυτό είναι το ψηφισμένο γνωμοδοτικά κείμενο από την ΠΚΜ.
          Ακούμε, άλλοτε ότι ... δεν θέλουμε τα λουκέτα, ... άλλοτε για ... δήθεν παρατάσεις, που δεν ισχύουν. Κανείς δεν θέλει μόνο δηλώσεις. Κυρίαρχες είναι οι γραπτές ψηφισμένες διατάξεις ή και νέες προτεινόμενες διατάξεις χειρότερες των πρώτων.
          Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να “ενημερωθείτε” από εμάς, να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα, να κρίνετε, να αποφασίσετε- μηχανικός είστε. Τόσους πολίτες βλέπετε και πολύ σωστά κάνετε.  Η  οριστικοποίηση των καταστροφικών διατάξεων επίκειται με νέα απόφαση ΠΚΜ και ΚΥΑ- ΦΕΚ. Οι κίνδυνοι είναι ορατοί. Θα χρεωθείτε θετικά τυχόν επίλυση.

Με μεγάλη εκτίμηση,
Ευστρατίου Ανδρέας, Ναξιάδης Μενέλαος, Νικολαίδου Ελισάβετ, Μπόγιας Χρήστος, Φιλίππου Νίκος,  για λογαριασμό των 303 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!